spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTMașină electrică de 40.000 de euro cumpărată pe banii primăriei

Mașină electrică de 40.000 de euro cumpărată pe banii primăriei

Primăria comunei Durnești a achiziționat o mașină electrică în valoare de peste 40.000 de euro. Primarul comunei, Vasile Sasu (PNL), spune că achiziția s-a făcut cu acordul Consiliului local, care și-a dat avizul pentru acest lucru în urmă cu aproape doi ani.

„Încă de atunci au fost prinși banii în bugetul local, dar, din cauza crizei de componente electrice, a lipsei cipurilor, mașina a ajuns abia anul acesta. Am dat două mașini în Programul <<Rabla>>, iar de la Mediu mi-au dat 12.500 de euro. Totul s-a făcut legal pentru că, vă dați seama, în caz contrar Trezoreria nu îmi accepta plata”, a spus primarul Vasile Sasu. Acesta susține că a apelat pentru această variantă pentru a proteja mediul și pentru a diminua costurile privind deplasările. „Eu nu sunt un tip grandoman și am făcut acest lucru numai din dorința de a fi bine. Vă spun sincer – eu unul mă felicit pentru achiziția ei”, a adăugat primarul Sasu.

„Achiziționarea ei nu este o risipă

Autoturismul a fost cumpărat prin intermediul unei firme de profil din județul Suceava și a ajuns la Primărie în urmă cu trei luni, dar a fost înmatriculat definitiv abia săptămâna trecută. În prezent, primăria mai deține o Dacia Duster, iar primarul a făcut o comparație și spune că toate costurile privind achiziția autoturismului electric vor fi amortizate în maxim cinci ani.

„De trei-patru ori pe săptămână trebuie să facem câte un drum la Botoșani. Comuna noastră se întinde pe 7.500 de hectare. Costul se va amortiza numai luând în calcul prețul combustibilului. Eu am făcut un drum la București și am avut doar două încărcări a câte 70 de lei. Deci drumul a costat dus-întors 280 lei, în condițiile în care în trecut am mai mers la București cu un Touareg și am pus motorină de 1.100 de lei. În niciun caz achiziționarea ei nu este o risipă”, a explicat Vasile Sasu.

Autoturismul este în fapt un SUV, full electric, Volkswagen ID.4, care în prezent costă, conform prețului de catalog, peste 49.000 de euro, în funcție de motorizare. Primarul susține însă că nu va majora impozitele și taxele pentru a plăti mașina. „Eu sunt primar de 14 ani (n.r. – din 2008) și niciodată nu am majorat impozitele doar din dorința de a aduna mai mulți bani la primărie. Impozitele au crescut doar atunci când m-a obligat legea, fiind vorba de acea indexare impusă de inflație”, a mai spus Vasile Sasu.

În schimb, administratorul unei firme de salubrizare, care a avut contract de prestări servicii cu Primăria Durnești, a deschis o acțiune în instanță pentru executarea silită a primăriei în vederea recuperării unei datorii de peste 500.000 de lei și spune că nu exclude posibilitatea de a pune sechestru pe autoturismul electric abia achiziționat de edil pentru a-și recupera banii.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...