sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăLocalPompierii voluntari din Văculești, câștigători în concursul destinat serviciilor voluntare și private...

Pompierii voluntari din Văculești, câștigători în concursul destinat serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență

110 pompieri voluntari și privați din județul Botoșani au participat, astăzi, la faza județeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență.
Organizat de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, concursul s-a desfășurat pe stadioanele municipal Botoșani și „Mecanex”.

La start s-au aliniat opt echipaje formate din membrii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Văculești, Cordăreni, Ibănești, Trușești, Mihăileni, Dersca, Brăești și Cândești, dar și trei echipaje aparținând Serviciilor Private pentru Situații de Urgență ale DSPSA Botoșani, S.C. Carrefour România S. R.L. și Spitalului Municipal Dorohoi.

Concurenții au avut de trecut trei probe practice, respectiv „Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ștafeta 4 x 100 m” şi „Dispozitivul de intervenţie”, toate contracronometru.
În urma desfăşurării competiţiei, locul I a fost obţinut de echipajul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Văculești.

Pe a doua treaptă a podiumului a urcat echipajul SVSU Ibănești, iar pe cea de-a treia – Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Cordăreni.
Cupa „Fair Play” a fost adjudecată de SVSU Trușești. În calitate de câştigători ai etapei judeţene, pompierii voluntari din Văculești vor reprezenta judeţul Botoşani la faza interjudeţeană a concursului, care se va desfăşura la Iași, la începutul lunii iulie.

„Prin desfășurarea acestor competiții se urmărește dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenție în situații de urgență, precum și evaluarea nivelului de pregătire a capacității de intervenție a serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Aproape 500 de intervenții de la începutul anului

Pompierii voluntari sunt permanent alături de cetățenii comunităților de care aparțin.
De la începutul anului, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din județul Botoșani au intervenit la 462 situații de urgență, din care la 281 alături de forţele ISU Botoșani. Este vorba de stingerea unor incendii, înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteo periculoase sau alte situații de urgență. Și în acest an, pompierii voluntari s-au implicat în acțiuni de informare și educare preventivă, dar și de sprijin a persoanelor vârstnice şi a celor fără aparţinători.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
25.6 ° C
25.6 °
22.8 °
53 %
2kmh
40 %
sâm
34 °
Dum
33 °
lun
34 °
mar
37 °
mie
21 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9464

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă dragoste nu e, nimic nu e. Mai ales la partid.  

EDITORIAL

An de an, după examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, se creează mai mult sau mai puțin artificial un soi de isterie care se...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...