duminică, iulie 3, 2022
AcasăLocalConcursul „Porni Luceafărul…” şi-a desemnat câştigătorii

Concursul „Porni Luceafărul…” şi-a desemnat câştigătorii

Concursul Național de Poezie și Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul..”, ajuns la cea de-a XLI-a ediție, și-a desemnat câștigătorii.

Astfel, la secțiunea Carte publicată, premiul I a fost obținut de Andreea T. Felciu – Frumusețea este (Marea Britanie). Premiul I, Premiul Editurii Vinea și Premiul Revistei HYPERION, la secțiunea poezie în manuscris a fost obținut de Ioana Bulancea (Iași).

Premiul al II-a și Premiul Revistei Argeș a fost obținut de Alberto Păduraru (Botoșani), premiul al III-lea și Premiul Revistei „BUCOVINA LITERARĂ, a ajuns la Mălina Grigoriță (Iași).
De asemenea, Mențiune și Premiul Revistei „ZONA LITERARĂ”, a fost obținut de Alex Bodog (Arad), Mențiune și Premiul Revistei ATENEU – Ștefan-Tudor Baciu (Iași), Mențiune și Premiul Revistei CONTA – Ioana Prisacariu (Iași), Mențiune și Premiul Revistei MONITORUL DE POEZIE – Andreea Duduman (Suceava), Mențiune și Premiul Revistei SCRIPTUM – Ilie Raluca (Suceava), Mențiune și Premiul Revistei PORTO-FRANCO – Ungureanu Paul (Suceava), Mențiune și Premiul Revistei HYPERION – Liliana Rudișteanu (Dorohoi).
La secțiunea Interpretare critică a operei eminesciene, câștigător a fost o botoșăneancă, Georgiana Ciornohac, care a obținut premiul Revistei Hyperion.
Juriul a fost format din următoarele persoane: Gellu Dorian (președinte), Adrian Alui Gheorghe, Ovidiu Vintilă, Paul Gorban, Nicolae Tzone, Nicolae Corlat, dar și invitații: Dan Perșa, Vlad Scutelnicu, George Luca, Mihai Babei, Cristina Șoptelea, Dumitru Necșanu, Violeta-Daniela Mîndru. De asemenea, invitați la evenimentul cultural de sâmbătă au fost Dan Perșa, Vlad Scutelnicu, George Luca, Mihai Babei, Violeta-Daniela Mîndru.
Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
25.9 ° C
26.6 °
24.4 °
65 %
2.6kmh
83 %
Dum
30 °
lun
33 °
mar
36 °
mie
29 °
joi
24 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9464

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu scumpirile astea la carburanți, altfel se merge la supermarket.

EDITORIAL

Pentru a înțelege de ce nu e apă în județ, e nevoie de o foarte succintă recapitulare. Regia de apă, subordonată CJ, e căpușată...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...