joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTCondamnat după ce a atacat un taximetrist cu șurubelnița

Condamnat după ce a atacat un taximetrist cu șurubelnița

Un individ care a jefuit un taximetrist și a fost prins de polițiști cu focuri de armă a fost condamnat în primă instanță, de Judecătoria Dorohoi, la o pedeapsă de trei ani și patru luni de închisoare în regim de detenție, pentru tâlhărie calificată și furt. Asta în condițiile în care tânărul avea la activ două furturi, pentru care a fost judecat în același dosar.

De altfel, doi complici care l-au ajutat la aceste ultime furturi au fost condamnați la rândul lor la închisoare cu suspendare.

„Eu pe moment nici nu mi-am dat seama că m-a lovit cu şurubelniţa”

Jaful a avut loc pe 9 noiembrie 2021, când individul, Marius Valentin Fieraru, în vârstă de 32 de ani, originar din județul Constanța, dar aciuat de ceva vreme în județ, l-a abordat în municipiul Dorohoi pe Vasile C., de 63 de ani, taximetrist particular, solicitându-i să-l ducă până în comuna Suharău. La finalul cursei, în loc să achite transportul, în valoare de 60 de lei, individul l-a atacat pe șofer.

„Eu pe moment nici nu mi-am dat seama că m-a lovit cu şurubelniţa. Până nu am văzut că vine a doua oară mâna spre mine cu ceva, atunci i-am prins mâna şi m-am apărat cât am putut. Am ieşit din maşină, iar el a pornit maşina şi a plecat cu ea”, a povestit ulterior taximetristul.

După atac, Marius Valentin Fieraru a întors mașina și a plecat spre Smârdan, însă taximetristul a reușit să alerteze forțele de ordine, iar tâlharul a fost dat imediat în consemn. Pe traseu, atacatorul s-a intersectat cu un echipaj de poliţie, care se afla într-o altă misiune, și a fost somat să se oprească. Individul a ignorat semnalele echipajului de poliție și a continuat goana pe un drum comunal, unde, în încercarea de a evita o căruță, a ajuns cu mașina într-un canal. „Poliţiştii veneau din urma lui şi îi spuneau să oprească. În curbă era o căruţă. Căruţaşul a căzut în şanţ, întrucât calul s-a speriat, după care taxiul s-a izbit într-un mal de pământ, iar cel de la volan a fugit pe jos”, a spus unul dintre martori.

Urmărire cu focuri de armă

Zece focuri de armă au tras polițiștii, însă tâlharul a continuat să alerge, încercând să scape. A urmat o operațiune de proporții, suspectul fiind capturat de polițiști în timp ce încerca să se ascundă într-o casă părăsită dintr-o localitate învecinată. Avea la el două telefoane ale taximetristului şi 270 de lei, încasările de peste zi ale acestuia. Reținut pentru cercetări, Marius Valentin Fieraru a fost pus sub acuzare, iar investigațiile aveau să arate că individul mai avea la activ și alte fapte.

În octombrie 2021 el a furat o mașină din curtea unei familii din comuna George Enescu, iar după numai câteva zile a furat motorină dintr-o mașină a Primăriei Suharău. Prin urmare, el a fost arestat preventiv, iar ulterior, în aprilie a.c., a fost plasat în arest la domiciliu. Însă, această perioadă va fi scăzută din pedeapsă.

În schimb, judecătorii l-au obligat să-i achite taximetristului jefuit daune materiale și morale în valoare de 10.000 de lei, dar și 8.000 de lei daune morale și materiale față de cel căruia i-a furat mașina, plus 1.160 de lei daune materiale față de Primăria Suharău pentru furtul de carburanți, aceste ultime obligații urmând să fie achitate în comun cu cei doi complici ai săi, Cristina-Mihaela Hapenciuc și Florin-Adrian Ștefănescu, ultimii condamnați la câte doi ani și șase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere, pentru complicitate la furt. Sentința a fost atacată deja cu apel.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...