spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTConsilierii liberali, criticaţi pentru că nu au participat la şedinţa deliberativului local

Consilierii liberali, criticaţi pentru că nu au participat la şedinţa deliberativului local

Consilierii municipali botoşăneni au avut astăzi şedinţă extraordinară. Unele proiecte de hotărâre vizau investiţii ale municipalităţii care se derulează prin fonduri europene. Consilierii PNL au lipsit de la şedinţă, absenţa lor fiind taxată de social democraţi.

Dana Lăzăruc, preşedintele de şedinţă, a supus la vot solicitările de învoire transmise de consilierii liberali. La şedinţă au participat cei 11 consilieri PSD, cei doi consilieri USR şi Liviu Toma – PRO România.

Cum la două proiecte erau necesare 16 voturi pentru a trece, Raluca Curelariu, consilier USR, a întrebat de ce acestea nu sunt retrase de pe ordinea de zi pentru a fi votate în şedinţa ordinară de la finele lunii.

Din păcate, după cum se observă, consilierii PNL nu sunt în sală şi cred că ar trebui ca domniile lor să vină cu o explicaţie în faţa cetăţenilor pentru că, după cum vedeţi, sunt câteva proiecte care nu pot să treacă, tocmai datorită lipsei cvorumului. Cred că este de datoria lor, pentru că au fost aleşi de cetăţeni, să dea o explicaţie pentru lipsa de astăzi. Noi i-am învoit astăzi ca o cutumă care a fost până acum la fiecare şedinţă de Consiliu Local, dar motive obiective pentru învoirea de astăzi a nouă consilieri PNL nu cred că sunt”, a declarat viceprimarul Bogdan Buhăianu.

„S-au îmbolnăvit de buba maimuţei, deodată?”

Când a venit la rând proiectul vizând aprobarea unei donaţii, Raluca Curelariu a avut o intervenţie în plen. „Nu vă supăraţi, dar e ridicol, de ce supunem la vot proiectele astea? Nu putem să votăm în şedinţa ordinară, ca să treacă proiectele? Ăsta este circ”, a spus consilierul USR. „Circ este ce au făcut dumnealor. Nu discutăm consecinţele, discutăm cauzele. O consecinţă porneşte de la o cauză. Cauza este lipsa dumnealor în grup. S-au îmbolnăvit de buba maimuţei, deodată?”, a răspuns Marius Rogojinschi.

Raluca Curelariu a insistat, afirmând că aleşii locali „sunt suficient de maturi” să nu se joace cu proiectele şi acestea să fie dezbătute în şedinţă ordinară. Potrivit primarului Cosmin Andrei, proiectele respinse mai pot fi puse în dezbatere şi la alte şedinţe. „Dacă dumneavoastră consideraţi că nu mai putem supune dezbaterii, înseamnă că nu cunoaşteţi regulamentul. Pentru respectarea regulamentului Consiliului Local, pentru care v-aţi bătut cu pumnul în piept de atâtea ori. Adică suntem în litera legii când vă convine şi atunci când nu aveţi un interes, consideraţi că nu mai respectăm regulamentul? De ce să retrag proiectele? Vreau să văd rezultatul votului, şedinţa este statutară”, a spus primarul.

Cu 14 voturi „pentru”, proiectul a fost respins întrucât erau necesare 16 voturi.

„Sunt plătiţi din bani publici”

Tot 16 voturi erau necesare pentru aprobarea demarări procedurii de cumpărare a unui teren aflat pe Calea Naţională nr.36, în faţa sediului Delgaz Grid. Şi acest proiect a fost respins, întrunind 14 voturi pentru date de consilierii prezenţi la şedinţă.

Este total aiurea, nu trece niciun proiect pentru că lipsesc ăștia de la PNL. De asta lipsesc, sunt plătiți din bani publici. Nu ei strigă la noi tot timpul că suntem plătiți din bani publici? Păi și unde-s? Îl apără pe Țurcanu?”, a replicat Gabriel Tănasă.

Avem nişte proiecte pe ordinea de zi care presupuneau o urgenţă. Acesta este motivul din care v-am convocat astăzi în şedinţă extraordinară, unele din ele cu finanţare cu fonduri europene, la care au lucrat colegii noştri şi a fost nevoie de câteva modificări, altele, printre care şi acesta cu organizarea unui turneu pentru care militează ONG-urile din Botoşani, pentru a face imagine pentru a face imagine acestui oraș. Și ne împiedicăm mereu de facilitățile pe care le avem și pe care nu le putem folosi, așa cum ne-am dori, pentru a promova valorile pe care le-am avut în trecut și pentru a promova municipiul Botoșani”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Consilierii liberali au lipsit de la şedinţă pentru că nu sunt de acord cu reorganizarea Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, direcţie condusă de consilierul liberal Eugen Ţurcanu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...