spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTA început demolarea construcţiilor ilegale din Centrul Istoric

A început demolarea construcţiilor ilegale din Centrul Istoric

Edilii botoşăneni şi-au propus să facă ordine în Centrul Vechi şi în privinţa construcţiilor ridicate fără autorizaţie. În urmă cu două zile, prin dispoziţie a primarului Cosmin Andrei, au fost dezafectate pe cale administrativă două magazii metalice de câte şase metri pătraţi şi o anexă cu închiderile din zidărie, având o suprafaţă de aproximativ 12 metri pătraţi.

Acestea au fost ridicate pe un teren proprietatea municipiului Botoşani, aflat pe strada Elena Doamna, fără număr. Acele magazii au fost construite în curtea clădirii de lângă Hotelul Rareş.

Operațiunile de dezafectare și de eliberare a amplasamentului afectat au fost coordonate de primarul Cosmin Andrei și efectuate de muncitori de la Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA). În zonă s-au mai aflat poliţişti locali, funcţionari din cadrul Direcției Edilitare și Serviciului Patrimoniu.

Este o dispoziţie emisă pentru dezafectarea unor magazii, emisă în urmă cu ceva timp, pe care nu am putut să o ducem la îndeplinire mai devreme, dar, în urma unei mobilizări împreună cu DSPSA, am demolat acele magazii care nu aveau autorizaţie de construire. Mai sunt şi altele pe care le analizăm, împreună cu Poliţia Locală, pentru a face ordine în Centrul Istoric”, a declarat Cosmin Andrei.

Măsurile de protecție a perimetrului și libertatea de acțiune a personalului care a participat la acțiunea dezafectare au fost asigurate de poliţişti locali.

Bunurile aflate în incinta magaziilor au fost preluate în timpul operațiunii de dezafectare de către  deținătorii spațiilor. Acțiunea de dezafectare s-a desfășurat fără incidente”, a declarat Ioan Onuţu, directorul Poliţiei Locale.

„Mai sunt încă multe de făcut”

Potrivit edilului, şedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, în cadrul căreia s-a discutat despre problemele din Centrul Istoric, a adus unele schimbări în zonă. „Agenţii economici spun că s-a schimbat atitudinea echipajelor de poliţie şi de jandarmi şi s-au mai corectat din lucrurile din Centrul Istoric. Asta mi-au transmis agenţii economci, dar mai sunt încă multe de făcut. Aşteptăm şi investiţia cu camerele de supraveghere video de acolo pe care o vom implementa ori după o rectificare bugetară la jumătatea anului, ori anul viitor”, a explicat Cosmin Andrei.

Edilul a adăugat că o altă măsură aşteptată este mutarea chiriaşilor din Centrul Istoric, mutare care se va produce atunci când vor fi finalizate cele 72 de locuinţe sociale din cartierul ANL Cişmea.

Aceasta va fi o măsură de impact, faţă de celelalte. Până atunci, continuăm cu demolarea construcţiilor ilegale, pe măsură ce le identificăm, pentru că sunt necesare analize riguroase. Este posibil ca unii oameni să aibă autorizaţii, să fie şi proprietari. În Centrul Istoric avem şi proprietari ai unor imobile, nu toate clădirile sunt alte primăriei”, a concluzionat Cosmin Andrei.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...