sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăLocalInvazie de șobolani de la o canalizare înfundată (video)

Invazie de șobolani de la o canalizare înfundată (video)

Situaţie revoltătoare într-un cartier din municipiul Botoșani. Într-o perioadă în care tot mai multe infecţii şi boli transmisibile apar din cauza lipsei de igienă botoşănenii din apropierea Creșei Municipale au ajuns să trăiască printre şobolani. La propriu.

Din cauza înfundării canalizării ce aparţine de Nova Aparerv, apa refulează în subsolurile unor blocuri din apropiere. Acum acestea sunt pline de apă, dejecţii şi, mai nou, o mulțime de şobolani, atraşi de mediul prielnic.

Locatarii spun că au sesizat la toate autorităţile, însă fie primesc ridicări din umeri, fie sunt trimişi la plimbare. „De la asociaţie ne spun că cei de la Nova Apasarev trebuie să vină să desfunde canalizarea lor, din exteriorul blocului. De la Apă ne spun că se înfundă din cauza celor din bloc. Nu mai ştim unde să mergem”, a spus unul dintre locatari. Aceştia au reclamat şi la Direcţia de Sănătate Publică (DSP), având în vedere riscul de propagare al unor infecţii, din cauza şobolanilor. „Pur şi simplu trăim printre şobolani. Am copil mic şi îmi este frică să îl mai las afară să se joace. Şi când ieşim din casă ne mişună printre picioare, pe alei. E groaznic. Locuim aproape de centrul oraşului, totuşi. Reclamăm peste tot şi nimeni nu face nimic. E şi vara, riscul apariţiei unui focar de infecţie este şi mai mare acum”, a spus o botoşăneancă. Cel mai grav este chiar pentru cei care locuiesc la parter, aceştia fiind nevoiţi să lovească în uşa de la apartamente înainte de a ieşi pe casa scării, de teamă să nu le intre un şobolan în casă când deschid uşa.

Toți ridică din umeri

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Nova Apaserv au spus că vor deplasa o echipă la faţa locului pentru a verifica problemele şi cui îi aparţine vina, însă până joi seară singurii care au ajuns la faţa locului au fost reprezentanţii ISU.

Din păcate, nici aceştia nu au putut face mare lucru. „A fost un echipaj, cu motopompă, să scoată apa din subsoluri. Doar ca nu aveau unde să o verse, pentru că erau înfundate canalizările de pe stradă”, a spus un vecin.

Până una alta, locuitorii din zonă încep să se învee să convieţuiască alături de şobolanii care par să fie tot mai puţin deranjaţi de prezenţa umană în mediul lor.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
25.6 ° C
25.6 °
22.8 °
53 %
2kmh
40 %
sâm
34 °
Dum
33 °
lun
34 °
mar
37 °
mie
21 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9464

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă dragoste nu e, nimic nu e. Mai ales la partid.  

EDITORIAL

An de an, după examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, se creează mai mult sau mai puțin artificial un soi de isterie care se...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...