luni, iulie 4, 2022
AcasăLocalLecție de la polițiști despre consumul de droguri

Lecție de la polițiști despre consumul de droguri

Prevenirea și combaterea consumului de droguri reprezintă una dintre preocupările permanente ale Poliției Române.

Principala categorie de populație vulnerabilă la consumul de droguri o constituie, fără îndoială, tinerii. Aceștia sunt mult mai deschiși la nou, la risc, mai dispuși să încerce noi experiențe. Astfel, chiar dacă majoritatea elevilor se află în vacanță, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani continuă acțiunile dedicate siguranței acestora, în unitățile unde procesul de învățământ este încă în desfășurare.

Activitate de informare despre pericolul consumului de droguri

În acest context, astăzi, polițiștii Biroului Siguranță Școlară împreună cu cei ai Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității și reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog s-au întâlnit cu elevii Școlii Profesionale de Cooperație din Botoșani, în cadrul unei activităţi ce a avut ca scop informarea tinerilor în legătură cu pericolele ce stau în spatele consumului de droguri și substanțe interzise.

La activităţi au participat elevi, dar şi cadre didactice, fiind purtate discuţii despre riscurile asociate consumului de droguri sau substanţe interzise, precum și riscurile la care se expun din punct de vedere legal în situaţia implicării în traficul de droguri.

Astfel, celor prezenți, le-au fost oferite informații și exemple concrete ale modului în care consumul de droguri și alte substanțe interzise afectează persoanele consumatoare, activitățile desfășurate fiind de natură să sprijine tinerii în luarea deciziilor corecte cu privire la consumul de substanțe interzise.

“De asemenea, aceștia au fost informați cu privire la urmările pe termen scurt și lung ale consumului de droguri, astfel încât aceștia să înțeleagă pe de o parte riscurile la care se expun consumând aceste substanțe, iar pe de altă parte modificările produse în comportamentul persoanelor dependente”, a precizat agent principal Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

În cadrul activităţii elevilor le-au fost prezentate şi teme referitoare la răspunderea penală şi relația infracționalitate-drog. De asemenea, cadrele didactice au fost îndrumate să informeze de îndată poliţiştii cu privire la aspectele negative de care iau cunoştinţă, elevi care manifestă comportament necorespunzător, în vederea luării măsurilor optime pentru prevenirea comiterii unor fapte antisociale.

În perioada următoare, polițiștii vor continua întâlnirile cu elevii și cadrele didactice, în scopul prevenirii comportamentelor deviante, precum și pentru creșterea siguranței acestora.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
23.2 ° C
23.6 °
21.6 °
93 %
2.8kmh
52 %
lun
34 °
mar
36 °
mie
27 °
joi
27 °
vin
19 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9670

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu scumpirile astea la carburanți, altfel se merge la supermarket.

EDITORIAL

Pentru a înțelege de ce nu e apă în județ, e nevoie de o foarte succintă recapitulare. Regia de apă, subordonată CJ, e căpușată...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...