joi, iunie 8, 2023
AcasăLocal„Normalitatea din viaţa mea” - Şcoală de vară a persoanelor diagnosticate cu...

„Normalitatea din viaţa mea” – Şcoală de vară a persoanelor diagnosticate cu Parkinson

Asociaţia „Sufletul Lalelelor”, structură care luptă pentru drepturile bolnavilor de Parkinson şi alte boli neurologice degenerative, alături de Stada M&D România, organizează, în perioada 20 – 25 iunie, la Sadova, o şcoală de vară.

Prin proiectul denumit „Normalitatea din viaţa mea”, 22 de persoane diagnosticate cu boala Parkinson, persoane care au participat pe parcursul celor doi ani de pandemie la activitățile online ale Asociaţiei „Sufletul Lalelelor”, alături de specialiști în nutriție, logopedie, kinetoterapie, TAI CHI, QIGONG și psihologie, vor participa la activitățile proiectului, într-un cadru natural mirific.

Stada România este parte integrantă a grupului Stada Arzneimittel AG, una dintre principalele companii farmaceutice din Germania.

De peste 120 de ani, Stada se ocupă de cel mai de preț lucru: sănătatea. Îngrijirea sănătății și bunăstării oamenilor este în centrul filozofiei Stada. <Alles Gute – Toate Cele Bune!> este mai mult decât o urare, ea formulează standardele pe care Stada și le impune în realizarea produselor de calitate și a misiunii pe care și-a asumat-o. Pentru cei care nu știu, Stada M&D România pune la dispoziţia medicilor şi pacienţilor din ţara noastră tratamentul cu apomorfină și a pompei de infuzie continuă cu Lecigon (pompa cu triplă combinaţie: levodopa, cardidopa și entacaponă)”, a declarat Emilia Paula Zagavei, preşedintele Asociaţiei „Sufletul Lalelelor”.

„Am străbătut o perioadă grea”

Emilia Paula Zagavei a amintit că asociaţia a fost alături de persoanele diagnosticate cu Parkinson şi alte boli degenerative în toată perioada marcată de pandemia de Covid 19.

Am străbătut o perioadă grea mai ales pentru persoanele diagnosticate cu Boala Parkinson sau scleroză multiplă. Au fost doi ani în care starea de sănătate a acestor persoane s-a deteriorat considerabil, în care depresia și anxietatea le-au acaparat existența. Asociaţia <Sufletul Lalelelor> a fost alături de beneficiari, mereu la datorie și spunând prezent la nevoile acestora, la orice oră din zi sau din noapte. Pentru persoanele care se iubesc și cărora le pasă ca starea sănătății să nu se degradeze, asociația a organizat în mediul online conferințe, webinarii, întâlniri cu specialiștii din domeniul kinetoterapiei, logopediei, nutriției, psihoterapiei dar și întâlniri online între prieteni”, a spus Emilia Paula Zagavei.

Alături de grupul „Laleaua Iaşului”, asociaţia botoşăneană a organizat întâlniri de TAI CHI, QIGONG și terapie prin râs, dar și două întâlniri suplimentare, desfășurate o singură dată pe lună, cu un logoped din Franța și o întâlnire de mindfulness (o stare mentală obţinută prin conştiinţa momentului prezent, prin înţelegerea şi acceptarea propriilor trăiri, gânduri şi senzaţii corporale – n.r.) cu un medic psihiatru.

Am încercat să fim cât mai aproape de aceste persoane care duc în bagajul lor aceste boli crâncene și grele, care nu au leac, ci doar tratament de întreținere. Am încercat să înseninăm viața acestor persoane și mulțumim sponsorilor noștri pentru încredere și susținere. Şcoala de vară o organizăm din dorinţa ca toate aceste proiecte de suflet să aibă continuitate”, a concluzionat Emilia Paula Zagavei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
18.3 ° C
21.6 °
18.3 °
52 %
2.8kmh
55 %
joi
17 °
vin
25 °
sâm
27 °
Dum
22 °
lun
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Important e că avem internet de viteză. Și e și ușor de reparat.

EDITORIAL

Luna în curs a debutat cu vești ce se vor mai degrabă corecte decât bune. Pentru că nu e nimic bun în faptul că...

EPIGRAMA ZILEI

Când despre-a lui iubită a aflat Că a umblat hai-hui și s-a … umflat, S-a supărat un pic și-a făcut bot Dar oful i-a trecut imediat După ce...

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...