sâmbătă, iulie 2, 2022
AcasăLocalPremii obținute de cursanții Școlii Populare de Arte la un Festival din...

Premii obținute de cursanții Școlii Populare de Arte la un Festival din Bacău

În perioada 17-18 iunie, Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacău a fost gazda Festivalului Internațional „Neghiniță”, secțiunea Teatru, la care au participat zeci de concurenți la categoria individual și grup.

În urma prestațiilor individuale și de grup, elevii Școlii Populare de Arte „George Enescu”, din Botoșani, coordonați de actrița Silvia Răileanu, au fost la înălțime și au obținut numeroase premii, la Gala festivă, care a încheiat cea de-a XII-a ediție a acestui festival.

Din juriu au făcut parte: Președintele juriului – Adriana Trandafir, actriță la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, profesor de actorie la Universitatea Hyperion, din București, Cosmin Maxim – actor la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, din Iași; Florina Găzdaru, actriță la Teatrul Municipal Bacovia, din Bacău și Ionel Tanasă, actor, regizor, Președintele Fundației Teatrale „Neghiniță”, din Bacău.

Rareș Andrei Prisacariu a obținut Marele Trofeu

Marele Trofeu al Festivalului Internațional de Muzică, Teatru și Dans „Neghiniță”, secțiunea Teatru individual, i-a fost acordat lui Rareș Andrei Prisacariu, de la Școala Populară de Arte, „George Enescu” din Botoșani, care a avut un succes răsunător prin prestația impecabilă a monologului „Geniu Pustiu”, de Mihai Eminescu, moment care a emoționat juriul și publicul, răsplătit fiind cu ropote de aplauze și note pe măsură.

Micuțul Rareș, în vârstă de doar 6 ani, a strălucit și a fost singurul participant din concursul individual care a obținut note de 10 și care a impresionat prin dicție perfectă, talent și dăruire. Totodată, s-a remarcat și în Festivitatea de premiere prin discursuri spontane și momente distractive. Rareș Prisacariu are o activitate constantă de promovare a culturii și tradiției din județul Botoșani, având numeroase reprezentații la diverse evenimente culturale, fiind apreciat ca un „mic geniu”, cu o memorie deosebită și o inteligență sclipitoare.

Trupa Mare a Școlii Populare de Arte din Botoșani a obținut Trofeul categoriei de vârstă 10-14 ani, la secțiunea grup, și a ridicat sala în picioare cu spectacolul „Muzicanții din codru”, moment care a antrenat și membrii juriului în povestea lor. Momentele de dans, muzică și teatru din acest spectacol, au fost aplaudate la scenă deschisă, iar copiii s-au bucurat de un real succes.

La categoria individual s-au mai acordat următoarele premii:

Grupa de vârstă 7-10 ani 

Premiul II – Ghivireaga David

Premiul II – Stăncescu Katerina

Premiul III – Olteanu Șerban

Mențiune – Pavăl Nicholas

– grupa de vârstă 10-14 ani

Premiul I – Sulcină Maria

Premiul II – Rusu Teodora

Premiul III Popa Ionuț

Mențiune – Stoiciuc Mihail Codrin

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
25.6 ° C
25.6 °
22.8 °
53 %
2kmh
40 %
sâm
34 °
Dum
33 °
lun
34 °
mar
37 °
mie
21 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9464

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă dragoste nu e, nimic nu e. Mai ales la partid.  

EDITORIAL

An de an, după examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, se creează mai mult sau mai puțin artificial un soi de isterie care se...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...