spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTAngajare directă în poliție. Cinci posturi de agenți scoase la concurs pe...

Angajare directă în poliție. Cinci posturi de agenți scoase la concurs pe perioadă determinată

Inspectoratul General al Poliției Române a scos la concurs cinci posturi de agent de poliție specialitatea „ordine publică” pe perioadă determinată, de maximum trei ani. Cele 71 de posturi vacante, în total, vin în contextul afluxului mare de persoane din Ucraina care ajung pe teritoriul nostru. Astfel, perioada nu poate depăși 90 de zile de la data încetării situației care generează afluxul mare de cetățeni ucraineni.

Dintre cele 71 de posturi, cinci sunt în județul Botoșani, la posturile de poliție din comunele Călărași, Pomârla, Cristinești, Românești și Santa Mare.

Procedura de ocupare se organizează la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar la Inspectoratul de Poliție Județean se va realiza activitățile de recrutare.

Condiții pentru a putea participa la concurs

Cei interesați trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiții printre care să aibă studii medii cu diplomă de bacalaureat, să fie apți din punct de vedere medical și psihologic, să nu aibă antecedente penale, să nu fie în curs de urmărire penală ori să fie judecați pentru comiterea de infracțiuni, să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani, să nu fi desfășurat activități de poliţie politică, ori să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizații cu caracter politic și să dețină permis de conducere categoria „B”;

Înscrierea candidaților se va realiza pe toate posturile ce se regăsesc în cadrul fiecărui inspectorat de poliție județean, menționând unitatea în cauză, (Exemplu: Vă rog să-mi aprobați înscrierea la procedura de ocupare, fără concurs, a posturilor de agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani). Înscrierea se realizează în perioada 21.06. – 01.07.2022 (inclusiv în zilele nelucrătoare, pe data de 01.07.2022 doar până la orele 16:00) online la adresa de e-mail a unităţii respectiv resurse.umane@bt.politiaromana.ro

Cererile de înscriere însoțite de documentația solicitată transmise după data de 01.07.2022, orele 16:00, nu vor fi luate în considerare.

Folderul trimis în format electronic va trebui să cuprindă toate documentele scanate în format .pdf (ca atașamente la e-mail), mărimea totală a tuturor documentelor transmise de către candidat (fișierele pdf atașate e-mailului) pentru înscriere la procedura de angajare nu trebuie să depășească 25 MB. E-mailul transmis de către candidat va avea subiect (titlu) de următoarea formă: nume, prenume candidat, conținutul e-mailului și procedura la care se înscrie (Ex: Popescu Ioan-Dosar de recrutare OP – IPJ BT).

Candidații vor susține două probe

Procedura de angajare va consta în desfășurarea a două probe, una de evaluare a performanței fizice, iar cealaltă va fi o probă scrisă, care va presupune rezolvarea unui test-grilă. Proba de evaluare a performanței fizice se va desfășura în perioada 26.07.2022-02.08.2022. Evaluarea performanței fizice are caracter eliminatoriu și va consta în parcurgerea în întregime a traseului practic-aplicativ şi a elementelor care îl compun şi abordarea obligatorie a tuturor obstacolelor, în ordinea stabilită. Este declarat „PROMOVAT” candidatul care îndeplinește baremul minim de 3’20”.

Proba scrisă va consta într-un test scris, de tip grilă, elaborat de către Comisia de angajare din cadrul I.G.P.R. din tematica şi bibliografia recomandată, având ca scop verificarea cunoștințelor de specialitate pe care le au candidații şi va avea loc la data de 06.08.2022. Durata de rezolvare a testului este de 3 ore.

Minimum nota 7 pentru a fi admis

Pentru a fi declarat „ADMIS”, candidatul trebuie să obțină minimum nota 7,00.

Candidații care nu au obținut minimum nota 7,00 vor fi declarați „RESPINS”. Ora şi locul unde se va desfășura proba scrisă se vor stabili, în funcție de numărul candidaților şi se vor comunica acestora prin postarea unui anunț ulterior pe pagina de internet a Poliţiei Române, www.politiaromana.ro, Secțiunea carieră – Posturi scoase la concurs (adresa http://www.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs și a unităților de recrutare. Rezultatul la proba test scris se poate contesta o singură dată în termen de 24 de ore de la afișare, iar contestațiile se depun pe adresa de e-mail so@politiaromana.ro Eventualele contestații se soluționează de către comisia constituită în acest scop, în termenul legal. Nota acordată după soluționarea contestației la proba scrisă este definitivă. Candidații pot contesta numai notele la propriile lucrări.

Atenție!!!! Inspectoratelor de poliţie județene în care se regăsesc posturile (unități care realizează recrutarea), stabilesc detalii referitoare la evaluarea psihologică și medicală a candidaților înscriși.

Atenție! Proba scrisă a procedurii va avea loc la aceeași dată pentru toate posturile aflate în procedură de angajare, fără concurs, la nivel național, astfel candidatul va putea susține această probă doar pentru ocuparea unui singur post dintre cele prevăzute în structura (I.P.J.) pentru care s-a înscris care fac obiectul procedurii.

Mai multe informații privind procedurile de înscriere la concurs și modul de desfășurare a probelor pot fi obținute accesând link-ul, https://bt.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs/anunt-angajare-pe-perioada-determinata-5-posturi-vacante-de-agent-de-politie-specialitatea-ordine-publica, tot aici fiind postate și bibliografia, dar și celelalte anexe.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...