vineri, septembrie 30, 2022
AcasăLocalZiua Drapelului, sărbătorită în centrul municipiului. Se anunță restricții de circulație

Ziua Drapelului, sărbătorită în centrul municipiului. Se anunță restricții de circulație

Instituția Prefectului invită botoșănenii la activitățile dedicate sărbătoririi Zilei de 26 Iunie 2022 – Ziua Drapelului Național.

Activitățile vor debuta în această seară, la ora 20.00, în Piața Tricolorului din municipiul Botoșani, cu ceremonia de coborâre a Drapelului României de pe catarg, în prezența comandantului Gărzii de onoare și a unui militar din Garnizoana Botoșani.

Duminică, 26 iunie, începând cu ora 11.00, preotul militar al garnizoanei va oficia, la Capela Militară, slujba de sfințire a Drapelului României care urmează a fi arborat în Piața Tricolorului. Ceremonialul militar dedicat sărbătoririi Zilei Drapelului Național va începe la ora 11.30, după sosirea oficialităților și se va încheia la ora 12.10 cu defilarea detașamentului de onoare, compus din plutoane de militari aparținând U.M.01251 Botoșani, Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani și Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani, împreună cu Drapelele de Luptă ale fiecărei unități.

Restricții de circulație

Pe timpul desfășurării manifestărilor, polițiștii rutieri vor dispune restricționarea și coordonarea traficului rutier în zona Pieței Tricolorului, în vederea blocării circulației pe timpul desfășurării ceremonialului, precum și asigurarea traseului oficialităților pe itinerariul Prefectură – Piața Tricolorului, împreună cu efective de jandarmi. Din acest motiv, vor fi instituite restricții de circulație pe anumite intervale de timp pe strada Cuza Vodă și Strada Marchian.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoșani va dispune măsurile legale pentru asigurarea ordinii și siguranței publice în Piața Tricolorului, pentru prevenirea unor fapte antisociale de natură penală și contravențională, iar pompierii vor asigura intervenția în cazul producerii unor situații de urgență.

Având în vedere restricționarea circulației pe durata desfășurării ceremonialului, reprezentanții Instituției Prefectului recomandă conducătorilor auto să evite zona Pieței Tricolorului, alegând alte trasee de deplasare.
De asemenea, participanților la această manifestare publică li se recomandă să respecte măsurile stabilite de organizatori și forțele de ordine și să solicite sprijinul acestora în cazul producerii unor incidente nedorite, care ar putea tulbura buna desfășurare a ceremonialului militar.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.6 ° C
15.6 °
11.6 °
79 %
1.4kmh
1 %
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
17 °
lun
17 °
mar
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Pentru că șoferii continuă să nu respecte indicatoarele rutiere, s-a trecut la următorul nivel.

EDITORIAL

Timpul ne face mereu surprize, dar nu toate îmbucurătoare. Iată, acum ne-a adus vestea tristă, logic posibilă, dar mereu neașteptată și cutremurătoare în cazul...

GÂNDUL ZILEI

Eminescologii toți Au dileme foarte mari: Oare plopii fără soț Or fi fost … celibatari? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...