spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTParticipare botoșăneană la olimpiada de dezbateri

Participare botoșăneană la olimpiada de dezbateri

Liceul de Artă „Ştefan Luchian” a găzduit, în perioada 28 – 29 mai, etapa judeţeană a Olimpiadei de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat”.

Astfel, datorită punctajelor foarte bune ale participanților din județ, dar și a recunoașterii rezultatelor foarte bune obținute în ultimii ani în cadrul acestei competiții, la nivelul structurilor de decizie la nivel național, organizatorii olimpiadei „Tinerii dezbat” au admis patru echipaje de elevi botoșăneni, două echipaje de începători și două pentru avansați, la etapa națională.

Aceasta va avea loc la Piatra Neamț, în perioada 11-17 iulie 2022.

Concurs cu tradiție

„Tinerii dezbat” este un concurs cu tradiție la Botoşani, care câştigă din ce în ce mai mulţi adepţi an de an, atât în rândul adolescenţilor participanţi, cât şi a profesorilor coordonatori/arbitri.
Olimpiada de argumentare, dezbatere şi gândire critică „Tinerii dezbat” este singurul
concurs bazat pe expunere liberă sub formă de discurs argumentativ, adresat elevilor de liceu, unde concurenţii evoluează în echipe. Evaluarea este realizată la nivelul echipelor, dar și individual.

Pentru fiecare secțiune (începători și avansaţi), elevii se grupează în echipe de câte trei participanţi, care lucrează şi evoluează împreună în concurs, pentru prezentarea moțiunilor (temelor de dezbatere). Echipele reprezintă Guvernul sau Opoziţia, iar vorbitorii sunt evaluaţi în funcţie de calitatea discursului, de pertinența argumentărilor și a intervenţiilor, prestaţia oratorică, capacitatea de sinteză.

Elevii calificați la etapa națională

Elevii calificați la etapa naţională a concursului, secţiunea avansaţi, sunt: Pintilei Sara
(Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi, clasa a XI-a, prof. Ifrim Monica), Oroşanu Ioan
(Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani, clasa a XI-a, prof. Huţanu Liviu-Orest), Şovan Eduard-Ovidiu (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani, clasa a XI-a, prof. Huţanu Liviu- Orest), Kohut Sabina-Maria (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani, clasa a X-a, prof. Huţanu Liviu-Orest), Ungureanu Andreea-Cristina (Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi, clasa a XI-a, prof. Ifrim Monica), Grefu Francesca-Maria (Colegiul Naţional „A.T. Laurian Botoşani, clasa a XII-a, prof. Tanasă Ana-Gabriela).

Pentru secţiunea începători, elevii calificaţi la etapa naţională sunt: Zaharia Sebastian-Paul (Colegiul Naţional „A.T. Laurian Botoşani, clasa a IX-a, prof. Dulgheriu Carmen), Budeanu-Mihalachi Daria (Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani, clasa a XI-a, profesor Siminiceanu Irina), Acatrinei Alessia-Ioana, Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoşani, clasa a IX-a, prof. Dulgheriu Carmen), Vicoleanu Diana-Alexandra (Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoşani, clasa a X-a, prof. Manolache Cristina), Dumitriu Irina-Elena (Liceul de Artă „Ştefan Luchian” Botoşani, clasa a IX-a, prof. Siminiceanu Irina), Scripniciuc Andreea-Nicoleta (Colegiul Naţional „Grigore Ghica Dorohoi, clasa a X-a, prof. Pavel Daniela).

Profesorul însoţitor al lotului la etapa naţională este profesoara Monica Ifrim de
la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi, care este şi profesorul îndrumător a doi
participanți în concurs, iar director de turneu este doamna profesor Livia Petrune, de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Botoșani.

Pentru stabilirea participanţilor la etapa naţională, s-a ţinut cont de ierarhia individuală la
etapa judeţeană (punctajele obţinute de concurenţi în timpul rundelor) şi de numărul elevilor înscrişi în competiţie din fiecare judeţ.

Rezultatele obținute la faza județeană a olimpiadei:

Premianții la faze județeană a olimpiadei sunt următorii:

– secțiunea avansați: Premiul I şi II – Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani,
Premiul III – Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoşani şi Liceul Pedagogic „Nicolae
Iorga” Botoşani.
– secțiunea: Premiul I – Colegiul Naţional „A.T. Laurian”, Premiul II – Liceul Teoretic
„Dr. Mihai Ciucă” Săveni, Premiul III – Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani şi
Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
8.9 ° C
8.9 °
7.1 °
97 %
0.9kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
21 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...