marți, august 9, 2022
AcasăLocalPrimul număr de înmatriculare „verde” din județ a fost emis astăzi

Primul număr de înmatriculare „verde” din județ a fost emis astăzi

Marți a fost eliberat primul număr de înmatriculare verde din județ, a precizat comisarul șef Marian Ciornea, șeful Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV). Aceste numere sunt dedicate mașinilor nepoluante.

La începutul acestui an, în județ erau înmatriculate numai 36 de mașini electrice, cifra reprezentând doar 0,035% din parcul auto, cele mai multe dintre ele, 24, fiind înscrise în circulație în 2021.

„Numărul acestora este în creștere de la un an la altul, iar semnalul este unul pozitiv”, a spus șeful SPCRPCÎV Botoșani, Marian Ciornea. Pe lângă aceste mașini electrice, la începutul lui 2022 mai erau înmatriculate în județ și 458 de autovehicule hibride.

„Numerele verzi” sunt eliberate, la cerere, numai pentru autovehiculele cu poluare zero, adică mașinilor pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen. Potrivit MAI, prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru mașinile nepoluante se dorește creșterea vizibilității acestor tipuri de vehicule și încurajarea celorlalți participanți la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport. Ordinul comun care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde a fost publicat în Monitorul Oficial la finalul lunii aprilie.

În acest context, e de amintit că prin programul Rabla Plus se subvenționează de la stat până la 54.000 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou alimentat cu hidrogen, dacă cei interesați vor duce la casat două mașini uzate.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
23.5 ° C
24 °
21.6 °
55 %
4kmh
26 %
mar
26 °
mie
19 °
joi
25 °
vin
29 °
sâm
29 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...