spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTElevi şi profesori din Cehia şi Turcia, în vizită la Botoşani

Elevi şi profesori din Cehia şi Turcia, în vizită la Botoşani

În perioada  13 -17 iunie, la Liceul Tehnologic „Elie Radu” din Botoșani s-au desfășurat ultimele activități din cadrul unui proiect Erasmus+. Alături de elevi și profesori de la Liceul Elie Radu” au fost 15 elevi și 5 profesori din Republica Cehă, 5 elevi și 2 profesori din Turcia. Concomitent cu activitățile educative prevăzute pentru elevi, a avut loc și ultima întâlnire  transnațională, desfășurată în format mixt-fizic și online. 

Muzeul Județean Botoșani a fost partener, o parte din personalul muzeal sprijinind activitățile educative din Liceul Tehnologic „Elie Radu”. 

„Mulțumim în special managerului Aurel Melniciuc, șef-secție Adela Kovács, muzeografului Răzvan Ciobanu, referent Cristina Amăriuței-Ilau”, a transmis Dana Forţu, coordonatorul proiectului.

Teme despre geometria formelor

Temele abordate în cadrul activităților organizate de Liceul tehnologic Elie Radu s-au referit în principal la geometria formelor – reprezentarea tiparelor pe ceramica și figurinele Culturii Cucuteni, cuprinzând o prezentare de tip lecție workshop susținută de Adela Kovács și profesorul Constantin Isac, dar şi la tiparele geometrice pe iile tradiționale românești, prezentare și Workshop susținute de profesorii Dana Forțu și Constantin Isac. Programul a inclus o vizită ghidată la Suceava, unde partenerii au vizitat Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun a Sucevei și Muzeul Satului Bucovinean.

Un moment emoționant a avut loc la ceremonia de decernare a certificatelor de participare, care a avut loc la Memorialul Ipoteşti − Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu. Vizita muzeului de la Ipotești a fost urmată de o călătorie în zona Lacului cu nuferi, cu scopul de observare a biotopului special din acest areal.

Printre obiectivele turistice vizitate de către elevii și profesorii parteneri au fost clădirile din centrul istoric al orașului Botoșani, Muzeul de Etnografie și Galeriile de Artă „Ștefan Luchian”. De asemenea, elevii au avut ocazia să desfășoare activități sportive la parcul Cornișa și în parcul Mihai Eminescu.

„În calitate de coordonator al proiectului doresc să mulțumesc colegilor și elevilor mei pentru ajutorul acordat în această săptămână – toți elevii mei sunt minunați, sufletiști și conștiincioși. A fost o săptămână minunată alături  de partenerii și prietenii noștri din Cehia și Turcia și ne pare rău că proiectul se încheie, dar suntem siguri că vom mai colabora pe viitor în multe alte proiecte Erasmus+”, a mai spus Dana Forţu.

Proiectul „Moștenirea Culturală Europeană: Resursă pentru Educație” are ca parteneri Organizația Culturală din Opava-Cehia, Școala  Zakladni din Opava, Asociația de Artă și Cultură Paydas –Turcia, Liceul Ştiințific Kocasinan Sumer-Turcia, Liceul Tehnologic ” Elie Radu ” Botoșani–România, Muzeul Județean Botoșani, Eurinnet –Italia, Liceul de Stat „G. Lombardo Radice” –Italia.

Proiect pentru descoperirea de noi resurse educaționale

Obiectivul principal al proiectului este descoperirea de noi resurse educaționale prin explorarea și valorificarea patrimoniului cultural tangibil și intangibil. Prin proiectul ECHRE s-a realizat un parteneriat strategic, reunind atât școli, cât și organizații culturale, din 4 țări diferite, pentru a crea noi oportunități de învățare și colaborare intracomunitare, atât pe plan local cât și internațional. În cadrul activităților prevăzute s-a accentuat asupra faptului că patrimoniul cultural nu cuprinde doar monumente istorice, muzee și instituții de artă și cultură, dar și toată bogăția tradițiilor și meșteșugurilor tradiționale, specifice fiecărei comunități în parte. 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4.3 ° C
4.3 °
4.3 °
81 %
1.3kmh
66 %
sâm
19 °
Dum
21 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...