vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTȘoferi beți scoși din trafic de polițiști

Șoferi beți scoși din trafic de polițiști

Șoferii care obișnuiesc să conducă deși sunt sunt influența băuturilor alcoolice continuă să fie o prezență aproape cotidiană pe drumurile din județ. Miercuri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Primăverii, din comuna Tudora a avut loc un accident rutier, soldat cu pagube materiale.

Cel care a produs accidentul este un bărbat în vârstă de 48 de ani care, în timp ce efectua manevra de mers înapoi, a intrat în coliziune cu un alt autoturism care era parcat pe marginea părții carosabile.

Fiind testat cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât, acesta figura în bazele de date cu restricții în ceea ce privește dreptul de a conduce autovehicule. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis.

Tot miercuri, un tânăr în vârstă de 24 de ani din comuna Vorniceni a băut bine și a ieșit la plimbare cu mașina.

„Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au efectuat semnal de oprire unui autoturism care se deplasa pe Drumul Județean DJ 292, direcția Săveni – Dorohoi, însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-și deplasarea”, se arată în comunicatul emis de IPJ.

Echipajul de poliție a procedat la urmărirea acestuia, împrejurare în care șoferul a pierdut controlul asupra direcție de mers și a intrat în impact cu un mal de pământ, în urma acestuia rezultând doar pagube materiale.

În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest caz, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La plimbare fără permis

Pe lângă șoferii beți la volan, o prezență aproape zilnică sunt și cei care conduc cu toate că nu au permis. Este cazul unui bărbat în vârstă de 34 de ani care s-a ales cu dosar penal după ce s-a urcat la volanul mașinii, deși nu avea voie legal să facă acest lucru.

„La data de 18 iunie 2022, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe Drumul european DE 58, în comuna Vlădeni, un autoturism, condus de un bărbat de 34 de ani, din Republica Moldova, care circula cu viteză peste limita legală”, au transmis reprezentanții IPJ.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat, din data de 18 iunie.

În acest caz, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...