duminică, august 7, 2022
AcasăLocalVerificări dispuse de Ministrul Apărării din cauza unor fotografii făcute în județ

Verificări dispuse de Ministrul Apărării din cauza unor fotografii făcute în județ

Surse din cadrul Ministerului Apărării au precizat, pentru Newsweek România, că ministrul Vasile Dîncu a dispus o analiză după ce militari ai armatei române au organizat o acțiune în care îi învață pe minori să tragă cu arma.

Potrivit Newsweek, pe pagina de FB a Ministerului Apărării au fost postate foarte multe imagini cel puțin controversate de la un eveniment la care a participat și un detașament al armatei române din Botoșani. Potrivit descrierii acțiunii, copiii sunt „mici luptători”, iar soldații români i-au „instruit în utilizarea și mânuirea unei arme”, astfel că minorii au fost plini de „adrenalină”.

La 12 ore de la publicarea articolului, surse din cadrul Ministerului Apărării au declarat pentru Newsweek că ministrul Dîncu a declanșat o anchetă după apariția controversatelor fotografii pe pagina de Fb a Ministerului Apărării. Pagina are un număr foarte mare de urmăritori – 860.000. Pozele în care militarii îi învață explicit pe copii să tragă cu arma au fost șterse de pe pagina de FB a Ministerului Apărării.

Verificări după o postare pe Facebook

Verificările dispuse de ministrul Vasile Dîncu au venit de fapt după ce pe pagina de Facebook a Brigăzii 15 Mecanizate „Podu Înalt”, structură din care face parte și Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoșani, a apărut pe 29 iunie o postare intitulată „Militarii botoșăneni, în mijlocul copiilor”.

„Copiii și voluntarii Taberei JoyCamps Romania, împreună cu partenerii de la Școala Lunca și Primăria Lunca, au participat la câteva activități demonstrative susținute de militari ai Batalionului 335 Artilerie ,,Alexandru cel Bun” din Botoșani. De asemenea, elevii au avut ocazia să poarte conversații cu militarii despre ceea ce înseamnă și presupune profesia militară.

Totodată, colegii noștri i-au ,,instruit” în utilizarea și mânuirea unei arme, moment ce a făcut ca interacțiunea cu ,,micii luptători” să fie una plină de adrenalină. Mulțumim tuturor celor care s-au bucurat alături de noi și le dorim pe această cale, vacanță plăcută!”, se arată în postarea respectivă.

Asociația „JoyCamps Romania” este un ONG care derulează o serie de acțiuni inclusiv prin intermediul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, prin Episcopia Hușilor. Scopul asociației ar fi de a organiza tabere și activități socio-educative în comunitățile defavorizate sau cu risc social din România, accentul punându-se pe educație, dar în egală măsură și pe distracție. Ultima tabără de acest gen a fost organizată în comuna Lunca, din județul Botoșani, și la ea au fost invitați să participe reprezentanții mai multor instituții, inclusiv militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun”.

Doar că în fotografiile respective, cu lecții de tras cu arma, apar de fapt membrii Clubului Sportiv de airsoft „Bad Brothers” (USLA) Botoșani, cei care s-au implicat  în organizarea evenimentului național de airsoft „Lupta pentru Codrii de Arama” de la Agafton. Prin urmare, armele cu pricina sunt de airsoft, iar așa-zișii militari sunt membrii clubului.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
23.8 ° C
24.8 °
22.8 °
57 %
7.9kmh
30 %
Dum
24 °
lun
30 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Trotinetele electrice încep să poarte urmele provocărilor din traficul botoşănean.

EDITORIAL

Acum ceva timp stăteam de vorbă cu un individ bine ancorat în realitatea politică autohtonă. Și, printre altele, mi-am exprimat îngrijorarea la ultimele manevre...

EPIGRAMA ZILEI

Tânăr vreau mereu să fiu Să trăiesc așa cum știu, Să scot doar prostii pe gură Când văd câte-o vergetură! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...