sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăLocalȘantiere deschise în cartierul ANL Cișmea

Șantiere deschise în cartierul ANL Cișmea

Cosmin Andrei, primarul municipiului, a ajuns vineri în cartierul ANL Cișmea, acolo unde sunt în derulare lucrări la două obiective așteptate de mulți botoșăneni. Acestea sunt cea de-a doua creșă a municipalității și blocurile de locuințe sociale.

Potrivit edilului, lucrările la creșa municipală au ajuns la stadiul de aproximativ 40%. Partea de lucrări interioare a fost finalizată iar în prezent se intervine la partea de instalații. Creșa ANL Cișmea este construită pe o suprafață de 822 de metri pătrați, lângă grădinița care a fost inaugurată în mandatul primarului Ovidiu Portariuc. Investiția trebuie finalizată până în ianuarie 2023.

Lucrările la blocurile cu locuințe sociale sunt mai avansate, ajungând la un stadiu de 60%. Se intervine în prezent la partea de izolație termică exterioară.

Cele șase blocuri de locuințe sociale includ 22 de garsoniere și 50 apartamente cu două camere. Acolo lucrează muncitorii firmei Inside Construction. Constructorul și-a asumat prin contract să încheie șantierul în 18 luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.

Cele șase blocuri au fost începute în urmă cu șase ani

Contractul pentru cele şase blocuri a fost semnat în martie 2016, cu firma Victor Construct. La finele anului 2018, edilii botoșăneni au anunțat că acest constructor a renunţat la contract invocând creşterea preţurilor la materiale şi în special la manoperă, dar şi acordarea eşalonată a sumelor aferente lucrărilor de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Constructorul adusese investiția la un stadiu de aproximativ 53%.

Locuințe pentru chiriaşii din Centrul Vechi

Încă de la începutul acestui an, Cosmin Andrei a anunţat că în cele 72 de locuinţe sociale din cartierul ANL Cișmea vor fi mutaţi chiriaşii din Centrul Istoric. La câteva luni după anunț, liderii romilor au solicitat o întâlnire cu edilul pentru a discuta despre această mutare. În cadrul întâlnirii, edilul a spus că nu s-a referit la chiriașii romi, ci doar a anunțat că nu-și mai dorește locuințe sociale în Centrul Istoric. „Vrem să redăm Centrul Istoric botoșănenilor, așa cum a fost odată și facem aceste demersuri în paralel cu oferirea unor spații cetățenilor care dețin locuințe sociale în Centrul Istoric, pentru a nu mai avea astfel de imobile acolo, să căutăm altă destinație”, declara Cosmin Andrei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
18.2 ° C
19.3 °
15.5 °
88 %
2.5kmh
76 %
sâm
31 °
Dum
28 °
lun
29 °
mar
29 °
mie
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când îți place prea tare ce scrie pe bord, nu mai are importanță unde parchezi.

EDITORIAL

După ce ne-a tot amenințat cu reforme fiscale și noi măsuri menite să reducă deficitul bugetar, Guvernul s-a îndurat să le facă publice. Proiectul...

EPIGRAMA ZILEI

Cred că are râie, vara Unei cunoștințe dragi C-o mănâncă subsuoara Din ... nădragi!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...