spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTFinanțare solicitată pentru un parc fotovoltaic la Modern Calor

Finanțare solicitată pentru un parc fotovoltaic la Modern Calor

Municipalitatea face demersuri pentru obținerea unei finanțări necesare amenajării unui parc fotovoltaic.

În contextul creșterii prețurilor la energia electrică, suntem interesați de identificarea și implementarea unor soluții pentru reducerea costurilor cu energia pentru instituțiile și societățile subordonate primăriei și consiliului local, inclusiv în vederea atragerii de fonduri în vederea implementării unor proiecte care să vizeze producerea de energie din surse regenerabile” , a declarat primarul Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, pe 15 iunie, prin intermediul societății Modern Calor, a fost depus proiectul “Realizare Parc fotovoltaic în incinta S.C. MODERN CALOR  S.A”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Pilonul I. Tranziția verde – Componenta C6. Energie – Măsura de investiții – Investiția I.1 – Noi capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile.

Proiectul a fost depus pe componenta energie solară, pentru capacități instalate între 0,2 MW și 1 MW, puterea efectivă rezultată din cadrul Studiului de Fezabilitate fiind de 0,993 MW. Acest parc fotovoltaic va conține în total 2.580 panouri fotovoltaice a câte 385 Wp fiecare, monocristaline, care vor produce energie electrică de tensiune continuă.

Principalul obiectiv urmărit prin implementarea proiectului a fost majorarea producției de energie electrică”

Pe plaforma electronică dedicată au fost depuse în total 668 de proiecte. Procesul de evaluare și selecție se va desfășura printr-o procedură de ofertare concurențială, conform prevederilor PNRR, la nivelul direcțiilor de specialitate din cadrul Ministerului Energiei. Pentru implementarea proiectului se va încheia un contract de finanțare cu autoritatea de management, respectiv cu Ministerul Energiei.

Principalul obiectiv urmărit prin implementarea proiectului a fost majorarea producției de energie electrică prin instalarea unei noi capacități de producere din sursă regenerabilă solară, integrată funcțional în sursa de producere a energiei operată de societatea Modern Calor.

În urma implementării proiectului, cantitatea de energie electrică produsă din sursa regenerabilă va înlocui parțial cantitatea necesară pentru asigurarea consumului propriu tehnologic în centrala de cogenerare de înaltă eficiență produsă acum pe combustibil gazos, iar surplusul produs în sezonul cald va fi livrat în Sistemul Energetic Național”, a precizat Bogdan Varasciuc, director general al Modern Calor.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...