vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTPompierii din Moldova se întrec la Botoşani

Pompierii din Moldova se întrec la Botoşani

Pompierii din Moldova își vor testa abilitățile sportive, rezistența psihică și lucrul în echipă în cadrul etapei zonale a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.
Organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani, competiția se va desfășura în perioada 06 – 08 iulie a.c.

Timp de două zile, salvatori de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Botoşani se vor confruntă în patru probe, respectiv „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ștafeta 4 x 100 m” şi „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.  Probele sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor (C.T.I.F.).

Miercuri după-amiază a avut loc ședința tehnică și omologarea accesoriilor și materialelor.
Joi dimineață, la baza de pregătire din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, concurenții vor susține primele două probe, respectiv „Scara de fereastră” și „Pista cu obstacole pe 100 de metri”. Tot mâine, începând cu ora 19.00, pe Stadionul Municipal Botoșani, se va desfășura a treia probă – „Ștafeta 4×100 m”.

Ultima probă, „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”, se va derula vineri dimineață, începând cu ora 09.00, pe Stadionul Mecanex din municipiul Botoşani.

Loturile care se vor clasa pe primele 11 locuri la fazele zonale vor participa la etapa naţională a concursului, care se va desfăşura luna septembrie, la Sibiu.

Obiectivul fundamental al competiției este dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.
La această etapă va participa, în calitate de invitat special, lotul sportiv al pompierilor din Varna, Bulgaria.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...