spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTZeci de absolvenți de gimnaziu știu deja unde vor învăța din toamnă

Zeci de absolvenți de gimnaziu știu deja unde vor învăța din toamnă

80 de absolvenți de gimnaziu au fost repartizați joi, 7 iulie, în cadrul unei ședințe publice, pe locurile speciale, atât în învăţământul  liceal de stat, cât și în învățământul profesional.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean a asigurat locuri distincte în unitățile de învățământ pentru elevii cu cerințe educaționale speciale (CES), peste numărul de locuri repartizat respectivelor unități de învățământ, în limita a 1-2 locuri suplimentare la clasă, cu respectarea prevederilor legale privind constituirea formațiunilor de elevi, pentru integrarea individuală a elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES).

Potrivit celor precizate de Bogdan Suruciuc, inspector școlar general, promovarea posibilității de înscriere pe locuri speciale a elevilor cu CES a avut un impact pozitiv, în acest an înregistrându-se 31 de cereri de candidatură pe locurile speciale alocate elevilor cu CES în învățământul profesional de stat, alți 17 elevi optând pentru învățământul liceal de stat.

Astfel, 17 elevi cu CES au fost repartizați la licee, forma de învățământ de zi, profil Real (trei elevi), profil Umanist (șase elevi), profil Servicii (doi elevi), profil Tehnic (doi elevi) și profil Resurse naturale și protecția mediului (trei elevi). Elevii cu CES care au participat la repartizarea în învățământul liceal de stat au fost repartizați în unități de învățământ precum: Colegiul Economic ,,Octav Onicescu”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi,  Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, Liceul Teoretic “Grigore Antipa”, Liceul „Regina Maria” Dorohoi etc.

În învățământul profesional de stat, au fost repartizați 21 de elevi. Au absentat de la ședința de ieri cinci elevi, dar aceștia pot participa la repartizare și în a doua etapă. Elevii au optat pentru unități de învățământ precum: Colegiul Tehnic ,,Gheorghe  Asachi”, Liceul „Alexandru cel Bun”, Liceul Tehnologic „Dimitrie Negreanu”,  Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani, Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni etc.

Elevi romi repartizați la licee și școli profesionale

Candidații de etnie romă au participat tot ieri, 7 iulie, la ședința de repartizare pe  locurile alocate distinct pentru aceștia, în unitățile de învățământ profesional.  Trei elevi romi au fost repartizați în învățământul profesional, patru au fost admiși în învățământul vocațional ( doi la la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” și doi la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”).

Tot ieri au fost repartizați în liceele de stat candidații romi, pe locurile speciale, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere. Astfel, 35 de elevi romi au fost repartizați în liceele și colegiile din Botoșani, Dorohoi sau licee din Săveni și Flămânzi.

Listele elevilor declarați admiși pe locurile suplimentare alocate elevilor cu CES/romi pot fi consultate și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, la Secțiunea Admitere Licee și școli profesionale, sau accesând link-ul https://isjbotosani.ro/categorie/elevi-si-parinti/admitere-licee-si-scoli-profesionale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
7.7 ° C
9.6 °
7.1 °
90 %
0.8kmh
5 %
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...