marți, august 16, 2022
AcasăLocalZeci de absolvenți de gimnaziu știu deja unde vor învăța din toamnă

Zeci de absolvenți de gimnaziu știu deja unde vor învăța din toamnă

80 de absolvenți de gimnaziu au fost repartizați joi, 7 iulie, în cadrul unei ședințe publice, pe locurile speciale, atât în învăţământul  liceal de stat, cât și în învățământul profesional.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean a asigurat locuri distincte în unitățile de învățământ pentru elevii cu cerințe educaționale speciale (CES), peste numărul de locuri repartizat respectivelor unități de învățământ, în limita a 1-2 locuri suplimentare la clasă, cu respectarea prevederilor legale privind constituirea formațiunilor de elevi, pentru integrarea individuală a elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES).

Potrivit celor precizate de Bogdan Suruciuc, inspector școlar general, promovarea posibilității de înscriere pe locuri speciale a elevilor cu CES a avut un impact pozitiv, în acest an înregistrându-se 31 de cereri de candidatură pe locurile speciale alocate elevilor cu CES în învățământul profesional de stat, alți 17 elevi optând pentru învățământul liceal de stat.

Astfel, 17 elevi cu CES au fost repartizați la licee, forma de învățământ de zi, profil Real (trei elevi), profil Umanist (șase elevi), profil Servicii (doi elevi), profil Tehnic (doi elevi) și profil Resurse naturale și protecția mediului (trei elevi). Elevii cu CES care au participat la repartizarea în învățământul liceal de stat au fost repartizați în unități de învățământ precum: Colegiul Economic ,,Octav Onicescu”, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi,  Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, Liceul Teoretic “Grigore Antipa”, Liceul „Regina Maria” Dorohoi etc.

În învățământul profesional de stat, au fost repartizați 21 de elevi. Au absentat de la ședința de ieri cinci elevi, dar aceștia pot participa la repartizare și în a doua etapă. Elevii au optat pentru unități de învățământ precum: Colegiul Tehnic ,,Gheorghe  Asachi”, Liceul „Alexandru cel Bun”, Liceul Tehnologic „Dimitrie Negreanu”,  Liceul „Dimitrie Cantemir” Darabani, Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni etc.

Elevi romi repartizați la licee și școli profesionale

Candidații de etnie romă au participat tot ieri, 7 iulie, la ședința de repartizare pe  locurile alocate distinct pentru aceștia, în unitățile de învățământ profesional.  Trei elevi romi au fost repartizați în învățământul profesional, patru au fost admiși în învățământul vocațional ( doi la la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” și doi la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”).

Tot ieri au fost repartizați în liceele de stat candidații romi, pe locurile speciale, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere și pe baza opțiunilor completate în fișa de înscriere. Astfel, 35 de elevi romi au fost repartizați în liceele și colegiile din Botoșani, Dorohoi sau licee din Săveni și Flămânzi.

Listele elevilor declarați admiși pe locurile suplimentare alocate elevilor cu CES/romi pot fi consultate și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, la Secțiunea Admitere Licee și școli profesionale, sau accesând link-ul https://isjbotosani.ro/categorie/elevi-si-parinti/admitere-licee-si-scoli-profesionale.

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următorCinste lor
Botoșani
cer acoperit de nori
25 ° C
25.6 °
22.8 °
81 %
1.2kmh
99 %
mar
25 °
mie
26 °
joi
30 °
vin
32 °
sâm
34 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Când plouă, marca de cauciucuri e mai puțin importantă.

EDITORIAL

Recunosc, la vot am pus ștampila pe actualul președinte. Asta pentru că cei de la PSD nu mi-au dat de ales și am socotit,...

EPIGRAMA ZILEI

Tânăr vreau mereu să fiu Să trăiesc așa cum știu, Să scot doar prostii pe gură Când văd câte-o vergetură! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...