spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTProiect pentru debirocratizarea activității primăriei (video)

Proiect pentru debirocratizarea activității primăriei (video)

Primăria Botoșani a găzduit vineri conferința de închidere a proiectului „Simplificarea administrativă și reducerea birocrației prin implementarea de măsuri de digitalizare în municipiul Botoșani”, derulat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.

Conferința a fost moderată de Anca Dumitrescu, managerul de proiect.

Proiectul, cu o valoare totală eligibilă de 2,9 milioane de lei, a urmărit simplificarea procedurilor administrative și reducerea birocrației pentru cetățeni prin dezvoltarea și implementarea unor soluții informatice integrate. Perioada de implementare a fost de 37 de luni, acesta fiind demarat pe 13 iunie 2019.

Rezultatele proiectului sunt următoarele:

– simplificarea procedurilor administrative privind calculul și plata impozitelor și taxelor locale (servicii online cu posibilitatea de a efectua plăți online, modul „mobile” pentru serviciile adresate cetățenilor, software și sistem de bonuri de ordine, gestionarea veniturilor din chirii, concesiuni, parcări, modul de management al prescriptibilității debitelor etc.)

-portal web care permite publicarea automată pe site a unor informații de interes public

-modul servicii online registru agricol

-gestiunea patrimoniului public/privat

-hartă interactivă

-management investiții și achiziții publice

-registrul Spațiilor verzi

-modulul Management de proiect.

Toate informațiile vor putea fi consultate pe noul site al Primăriei Municipiului Botoșani, https://dev.avansisportal.com/botosani/. Noul site se poate accesa din vechea formă a site-ului primăriei.

„Un proiect foarte interesant, foarte util pentru toți botoșănenii”

Primarul Cosmin Andrei a declarat că proiectul a venit într-un moment potrivit, deoarece a coincis cu perioada pandemiei, când instituția a fost forțată să treacă la comunicarea online cu cetățenii.

Deși am avut aceste instrumente, încă mai avem lucruri de făcut pe partea de promovare a mijloacelor prin care cetățenii pot interacționa cu administrația publică locală. Deși am avut Avansis Mobile și ghiseul.ro, totuși la Direcția de Impozite și Taxe Locale au fost în continuare cozi, poate pentru că nu am promovat suficient aceste produse.

Interesant și noul site pe care-l realizăm. Consider că trebuie să facem cu toții un efort ca să migrăm de la varianta clasică pe care o aveam de a interacționa între departamente, spre varianta online. Cred că o să prezinte și aspecte importante pentru cetățeni în ceea ce privește exportul de informații, documente și solicitările la care putem răspunde mult mai repede. Un proiect foarte interesant, foarte util pentru toți botoșănenii și vă felicit pentru implicare”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Proiect bazat pe interoperabilitate

Raluca Bălășcău, șeful Serviciului proiecte europene, a arătat că acest proiect este al doilea dintr-o serie de trei, unul implementat, cel care s-a încheiat ieri și altul în curs de implementare care vizează digitalizarea primăriei.

Vă zicem în premieră că va urma și al patrulea pe viitorul POR. Ne dorim să ajungem la zi și să oferim cetățenilor, dar și colegilor noștri din Primărie, posibilitatea de a realiza legăturile online și credem că e un prim pas. Este o strategie pe termen lung care, iată, prinde contur și ne bucurăm pentru toate măsurile care s-au implementat și, bineînțeles și pentru noul site al primăriei care era foarte mult așteptat, atât de noi, cât și de cetățeni”, a mai spus Raluca Bălășcău.

Reprezentanții Direcției Impozite și Taxe Locale, Cadastru și Urbanism au vorbit despre avantajele acestui proiect.

Întregul proiect s-a bazat pe o idee pe care am denumit-o interoperabilitate. Toate modulele comunică între ele, astfel încât o informație introdusă la Direcția de Taxe și Impozite se va reflecta automat în Patrimoniu, Urbanism, Registrul agricol. O informație se introduce o singură dată și ea se propagă conform unui algoritm, peste tot”, a explicat Raul Zamfirescu, funcționar ]n cadrul serviciului informatic al primăriei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.7 ° C
14.3 °
13.6 °
48 %
3.3kmh
93 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...