marți, august 9, 2022
AcasăLocal"Concerte pe Siret" - Eveniment ce amintește de frumusețea și romantismul altor...

„Concerte pe Siret” – Eveniment ce amintește de frumusețea și romantismul altor vremuri

În perioada 18 – 27 iulie, Fundația Pro Patrimonio organizează a doua ediție a evenimentului „Concerte pe Siret”, care își propune să atragă un public regional, național și din străinătate pentru o dezvoltare durabilă, bazată pe valorile și patrimoniul material și imaterial al întregii regiuni.

Aceștia sunt convinși că frumusețea naturii, diversitatea patrimoniului arhitectural, a tradițiilor din regiune pot sprijini dezvoltarea zonelor rurale și plasarea acestora pe harta turistică, economică și culturală a României.

Manifestarea va debuta pe 18 iulie, cu un curs de măiestrie dedicat tinerilor pianiști, susținut de pianist Raluca Știrbăț, președinta Societății Internaționale „George Enescu” din Viena, inițiatoarea și susținătoarea proiectului de salvare a casei lui George Enescu din Mihăileni.

Pe 24 iulie, începând cu ora 18:30, la Casa Enescu din Mihăileni va avea loc concertul tinerilor pianiști participanți la Masterclass, elevi ai colegiilor și liceelor de muzică din Iași, București, Botoșani, Bacău, Piatra Neamț. Intrarea la concert este liberă.

A doua zi, pe 25 iulie, începând cu ora 18:30, tot la Casa Enescu din Mihăileni, este programat concertul Orchestrei de Tineret a Iașului, dirijată de Virgil Popa. Soliști: Eliza Solomon (soprană), Radu Cotorman și Bogdan Lazăr (vioară), Smaranda Iftime (violoncel).

„Vom face un salt împreună înapoi în timp”

Același concert va fi susținut și pe 26 iulie, la Conacul Miclescu din Călinești – Bucecea, începând cu ora 19:00. Intrarea este liberă la ambele concerte.

Pe 27 iulie, începând cu ora 19:00, Conacul Moruzi din Vârfu Câmpului va găzdui recitalul cameral susținut de Răzvan Suma (violoncel), Cristina Mihart (pian). Intrarea la recitalul cameral se va face doar pe bază de invitație.

Muzica de top își dă întâlnire cu splendoarea arhitecturii de secol 19 din zona Siretului de Nord. Așteptăm cât mai multă lume la acest eveniment muzical. Vom face un salt împreună înapoi în timp, către frumusețea și romantismul altor vremuri”, au mai transmis organizatorii.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.4 ° C
20.6 °
18.9 °
78 %
3.9kmh
99 %
mar
20 °
mie
18 °
joi
26 °
vin
30 °
sâm
30 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...