spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTȘocant! Femeie cuțitar acuzată a doua oară de tentativă de omor. De...

Șocant! Femeie cuțitar acuzată a doua oară de tentativă de omor. De fiecare dată victimele au fost bărbați

O botoșăneancă în vârstă de 36 de ani a ajuns să-i uimească pe polițiști și procurori, după ce a fost acuzată pentru a doua oară de tentativă de omor. Agresiunile au fost comise la mai puțin de șapte ani diferență, femeia fiind acum arestată preventiv. De fiecare dată, victimele au fost bărbați, iar în ambele situații femeia a făcut uz de un cuțit.

În primul caz, petrecut în toamna lui 2015, ea și-a rupt inclusiv hainele de pe ea, încercând să însceneze o tentativă de viol pentru a-și justifica fapta.

Ultimul atac violent a avut loc pe 24 iunie a.c., într-o zi de sărbătoare (n.r. – Sânzienele), când Lăcrămioara Corhan a participat la o petrecere cu mai multe rude, în județul Suceava. De altfel, femeia este născută în județul Suceava, dar s-a stabilit de mai mulți ani în satul Chișcăreni, de lângă Săveni. La petrecerea de Sânziene a fost prezent și concubinul surorii sale, cel care avea să devină victimă.

Bătaie cu cuţitul şi lopata  

La un moment dat, după ce s-a băut mult, sora femeii s-a certat cu concubinul, iar disputa a fost urmată de violențe. S-a sunat inclusiv la 112, iar polițiștii de la Poliția orașului Salcea au ajuns la locuința acestora încercând să liniștească spiritele. Numai că, după retragerea forțelor de ordine, Lăcrămioara Corhan l-a luat la rost pe așa-zisul cumnat și l-a provocat să se bată cu ea.

Bărbatul a încercat să o lovească, însă nu a reușit. Din cercetări și audieri a rezultat că femeia a parat lovitura, după care a scos un cuțit de sub chimir și l-a atacat pe bărbat, nimerindu-l în buză. Rana provocată nu a fost una extrem de gravă, dar Lăcrămioara Corhan l-a mai lovit pe bărbat, lama cuțitului nimerindu-l în piept (n.r. – zona hemitoracelui stâng), dar și în brațul stâng, leziunile fiind de data aceasta profunde.

Înjunghiat, bărbatul s-a înarmat cu o lopată și a fugit după Lăcrămioara Corhan, reușind să o lovească. Apoi, bărbatul a înșfăcat un topor, a urcat pe o bicicletă și a plecat după femeia care îl înjunghiase, doar că pe drum, din cauza leziunilor suferite, el a căzut de pe bicicletă. Transportat la spital, el a fost internat de urgență și supus unei intervenții chirurgicale. După agresiune, însă, Lăcrămioara Corhan s-a întâlnit cu mai multe persoane, povestindu-le incidentul și cerând în continuare de băut.

Femeia a fost trimisă în judecată 

Cazul a ajuns în atenția polițiștilor și procurorilor suceveni, iar medicii legiști au apreciat că leziunile suferite au pus în pericol viața bărbatului, care va avea nevoie de 33-34 de zile de îngrijiri medicale. Prin urmare, cercetările au fost preluate de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava care, împreună cu judiciariștii de la Serviciul de Investigații Criminale Suceava și Poliția orașului Salcea, a stabilit că ar fi vorba de o tentativă de omor.

Astfel, chiar dacă femeia a avut și ea o serie de leziuni, care au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale, anchetatorii au apreciat că, și în situația în care rănile ar fi fost produse anterior atacului cu cuţitul (n.r. – fapt nedovedit în anchetă), agresiunea femeii tot nu ar fi justificată, Lăcrămioara Corhan lovindu-l pe bărbat cu cuțitul în zone vitale. Prin urmare, femeia a fost arestată preventiv a doua zi, iar vineri a fost trimisă în judecată sub acuzația de tentativă de omor. Procesul se va judeca la Tribunalul Suceava, iar până la pronunțarea unei sentințe definitive ea va beneficia de prezumția de nevinovăție.

Tentativă de viol înscenată

Cealaltă agresiune pentru care Lăcrămioara Corhan a fost condamnată a avut loc în seara zilei de 22 septembrie 2015. Atunci, victima a fost tot un bărbat, iar violențele au avut loc pe fondul consumului de alcool, femeia minţindu-i inițial pe anchetatori. Încercând să ascundă agresiunea, aceasta a susținut că bărbatul ar fi încercat să o violeze. Este clar că bărbatul i-a spus ceva care a supărat-o, iar Lăcrămioara Corhan a reacționat violent – i-a tras un pumn în plină figură, după care a scos un cuțit de sub chimir și l-a înjunghiat în gât. După care, i-a spus unui alt cioban să vadă ce face victima, pentru că „l-a înțepat”.

Ulterior, ea și-a rupt hainele de pe ea, încercând să însceneze o tentativă de viol.

Întrucât rana a fost extrem de gravă, bărbatul a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar mai apoi transferat la o clinică ORL din Iaşi, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Audiată, tânăra a susţinut că bărbatul i-a propus să întreţină raporturi sexuale, dar l-a refuzat şi atunci acesta ar fi tăbărât asupra ei cu cuţitul, iar în învălmăşeala creată s-ar fi autorănit.

Condamnare cu suspendarea executării pedepsei

Susţinerile ei au fost demontate, însă, cu ajutorul medicilor legişti şi ale unor martori oculari, care au relatat cum s-a derulat conflictul dintre cei doi. Astfel, în baza probelor administrate, bărbatul a fost exonerat de acuzaţiile de tentativă de viol, iar femeia a fost trimisă în judecată.

În urma procesului, Lăcrămioara Corhan a fost condamnată la 2 ani și 11 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. Prin sentință, ea a fost obligată și la plata unor daune, însă nu le-a achitat. Ba mai mult, după scenele violente, ea s-ar fi mutat la sora ei din localitatea Siminicea (județul Suceava) și a fost cât pe să ajungă în pușcărie pentru neachitarea obligațiilor civile. Doar că magistrații au iertat-o, acordându-i clemență pe motiv că ancheta socială a demonstrat că ea nu obținea venituri care să-i permită să achite sumele stabilite de instanță.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
96 %
3.6kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...