joi, august 11, 2022
AcasăLocalBurse de studiu pentru elevii din familii cu mulți copii și rezultate...

Burse de studiu pentru elevii din familii cu mulți copii și rezultate bune la învățătură

Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor susține la studii 100 de copii și tineri din județele Botoșani, Iași și Neamț, care provin din familii numeroase cu peste 7 copii și au rezultate foarte bune la învățătură.

Timp de o lună, au fost prezentate poveștile impresionante ale celor 100 de bursieri în cadrul campaniei de strângere de fonduri pentru a-i putea susține la studii în anul școlar/universitar 2022 – 2023.

Până în prezent, am reușit să adunăm fonduri pentru 88 de burse, prin urmare, prelungim campania până la 31 iulie, în vederea colectării resurselor pentru restul de 12 burse.

Bursa lunară de studiu este de 200 de lei pe care copiii o folosesc pentru a-și asigura nevoile de bază, pentru aprofundarea studiului, dar și pentru pregătirea de viitor. În completarea ei, am dezvoltat un program de dezvoltare personală, de orientare vocațională și consiliere în carieră”, au transmis reprezentanții Pro Vita.

Luni începe prima serie a taberei de vară

Luni, 18 iulie, începe prima serie a taberei de vară dedicată bursierilor Pro Vita Iași la care vor participa, timp de șase zile, 50 de copii și tineri din județele Iași, Botoșani și Neamț.

Am pregătit un program amplu pentru ei care conține ateliere de dezvoltare personală, de pictură, teatru, dans, scriere creativă, vizite în locurile emblematice ale Iașiului,  întâlniri cu profesioniști din diferite domenii, diverse activități educative și jocuri distractive. Prima serie este dedicată elevilor din clasele IV-VIII, iar seria a doua tinerilor liceeni și studenți”, au mai precizat reprezentanții Pro Vita.

Pro Vita Iași derulează din anul 2016 proiectul de susținere la studii care are ca scop sprijinirea parcursului educațional și profesional al copiilor din cadrul Programului de solidaritate pentru familia cu mulți copii „Sfântul Stelian”.

Mai multe detalii se găsesc pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/ProVitaIasi

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
17 ° C
17.6 °
15 °
92 %
3.1kmh
9 %
joi
25 °
vin
28 °
sâm
27 °
Dum
28 °
lun
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La meciul cu Farul, pe tabelă VAR-ul a funcționat ireproșabil.

EDITORIAL

Recenta hotărâre a Consiliului Local prin care sediul organizației municipale a PNL din Aleea Maxim Gorki nr. 2 a trecut sub tutela Primăriei ne-a...

EPIGRAMA ZILEI

Ce-ți pasă ție, chip de mut Dac-oi fi eu sau altul? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...