spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTPerformanță la nivel înalt. O botoșăneancă este șefa de promoție la Academia...

Performanță la nivel înalt. O botoșăneancă este șefa de promoție la Academia de Poliție (video)

O tânără din Botoşani este exemplul viu că munca şi perseverenţa dau roade. Mădălina Iuliana Borş a absolvit în acest an Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” ca şefă de promoţie. Aceasta a obţinut media 9,87, cea mai mare din unitatea de învăţământ unde au absolvit 1.600 de poliţişti anul asta.

Tânăra susține că încă de mică și-a dorit să devină polițistă. „Încă de mică am visat să devin polițistă. Nu îmi amintesc să îmi fi dorit altceva, deși mi-au plăcut multe materii la școală. Am dorit să urmez o carieră în poliție deoarece am avut întotdeauna respect pentru lege și ordine. Încă de când eram copil, părinții mei mi-au insuflat valori, precum corectitudine, moralitate, dreptate și probitate, aspecte care m-au făcut să fiu compatibilă cu această profesie. De asemenea, mi-am dorit să am o contribuție la realizarea unui climat în care cetățenii să se simtă protejați și egali în fața legii, fără discriminări sau alte abuzuri, pentru că într-un stat de drept, respectarea drepturilor cetățeanului este primordială”, a spus Iuliana Mădălina pentru Monitorul de Botoşani.

Performanţa botoşănencei, originară din Stroieşti, comuna Lunca, vine după ce aceasta a picat le primul examen pe care l-a susţinut pentru a intra la Academie. Hotărâtă să devină poliţist, tânăra, care a absolvit Colegiul Naţional „A.T.Laurian”, s-a înscris ulterior la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, însă a abandonat cursurile cu doar o lună înainte de absolvire. Decizia a luat-o deoarece primul său vis s-a împlinit.

După primul eşec Iuliana s-a ambiţionat şi a încercat pentru a doua oară să treacă de admiterea de la Academie, iar a doua oara a fost cu succes tânăra intrând cu 9,50.

„A fost foarte multă muncă şi extrem de greu. Dar pot spune că a meritat pe deplin şi sunt foarte mândră de ceea ce am realizat până acum. Mai ales că prima dată am picat examenul la Academie. Dar prin munca poţi să obţii orice şi eu sunt dovada acestui lucru. Poate îi motivez şi pe alţii, să persevereze în ceea ce îşi doresc cu adevărat, să muncească şi să dea totul pentru visul lor”, a spus Iuliana.

Vrea să lupte împotriva corupţiei

La Academie, botoşăneanca s-a înscris la Facultatea de Poliţie – specializarea Ordine şi siguranţă publică, iar în al doilea an şi-a ales specialitatea Anticorupţie, pentru ca apoi să poată lucra în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie. Decizia Iulianei a fost încununată cu succes, aceasta încheind studiile ca şefă de promoţie.

Am studiat la Academia de Poliție timp de 3 ani. Nu consider că a fost o perioadă foarte grea, dar nici ușoară. Nimic nu mai pare greu în viață atunci când îți place ceea ce faci, iar eu am iubit această instituție de învățământ. Aici a fost locul în care m-am dezvoltat pe plan personal, dar mai ales pe plan profesional, având cadre didactice implicate, dedicate și gata oricând să îți ofere explicații suplimentare cu privire la aspectele neînțelese”, a spus botoșăneanca.

Pentru rezultate excepţionale obţinute absolventa va fi recompensată şi cu înscrierea gradului, numelui şi prenumelui pe Placa de Onoare a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

„Felicitări ei și tuturor colegilor de promoție. A fost o plăcere să vedem implicarea de care dau dovadă toți acești absolvenți, de la echipaje de primă intervenție, la ofițeri și alte tipuri de funcționari publici”, au transmis reprezentanţii Direcției Generale Anticorupție.

Festivitate emoţionantă de acordare a gradului  militar

Vineri, pe 15 iulie, a avut loc festivitatea de decorare a drapelului de luptă și de acordare a gradului  militar, respectiv profesional pentru absolvenții promoției de ofițeri „Regina Maria – 100 de ani de la Încoronare” 2022 a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. La eveniment a participat şi ministrul de Interne, Lucian Bode.

Este nevoie de tineri entuziaști și dornici să învețe de la cei cu experiență, de un suflu nou la nivelul tuturor structurilor, de tineri care să aibă o viziune modernă și care să ne ajute să facem față mai bine provocărilor actuale și viitoare. Le-am transmis absolvenților că drumul pe care au pășit nu este deloc ușor și i-am îndemnat să rămână consecvenți valorilor morale și profesionale care le-au fost transmise de părinți și profesori.

Sunt convins că exemplul Reginei Maria îi va inspira și motiva să prețuiască valori precum integritatea, profesionalismul și patriotismul. Felicitări tuturor absolvenților Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din promoția „Regina Maria- 100 de ani de la Încoronare” 2022!”, a transmis ministrul de Interne.

În cadrul festivităţii botoşăneanca a susţinut şi un discurs de mulţumire. „Dragi colegi, profesia pe care ne-am ales-o presupune profesionalism, integritate, devotament şi curaj. Sunt convinsă de faptul că sunteţi pregătiţi pentru ceea ce ne aşteaptă în munca operativă, însă, să nu uitaţi faptul că mereu trebuie să ne perfecţionăm pentru a atinge obiectivele organizaţiei din care facem parte începând de astăzi (n.r., vineri). Eu vă doresc mult succes şi nu uitaţi să îndrăzniţi să visaţi pentru că puteţi mai mult decât credeţi şi doar prin muncă veţi obţine ceea ce vă doriţi”, a spus Iuliana.

Felicitări din partea oficialităţilor

Mădălina a primit felicitări pentru performanţa sa şi din partea reprezentanţilor Ambasadei SUA, care au fost prezenţi la ceremonia de absolvire.

„Ambasada SUA la București se mândrește că a putut fi alături de Iuliana Mădălina Borș, la primirea diplomei de absolvire din partea Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. Iuliana a absolvit șefă de promoție, cu un parcurs excepțional în cadrul academiei de poliție. Discursul pe care l-a susținut, cu această ocazie, în numele generației 2022 de absolvenți ai Ministerului Afacerilor Interne a fost elocvent și a inspirat publicul. Iuliana Borș va urma o carieră de ofițer la Direcția Generală Anticorupție. Știm că va avea un impact pozitiv asupra României, oriunde ar merge și este minunat să constatăm că viitorul acestei națiuni este conturat de astfel de minți strălucite, talentate și implicate”, au transmis oficialii Ambasadei.

Botoșăneanca a avut un mesaj și pentru tinerii care vor sa se înscrie la Academie. „Celor care doresc să se înscrie la Academia de Poliție le doresc, în primul rând, mult succes, pentru că admiterea este una foarte grea și numai cei pregătiți pot trece cu brio peste ea. În al doilea rând, vreau să nu uite faptul că admiterea e doar un prim pas spre cariera în poliție, iar ei trebuie și ca după admitere să se perfecționeze continuu, să dea dovadă de maximă seriozitate și să aibă un comportament adecvat unui student la Academia de Poliție”, a spus Iuliana pentru Monitorul de Botoşani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.7 ° C
14.3 °
13.6 °
48 %
3.3kmh
93 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...