marți, august 9, 2022
AcasăLocalConsiliul Județean își exercită dreptul de preemțiune pentru Uzina Electrică

Consiliul Județean își exercită dreptul de preemțiune pentru Uzina Electrică

Consiliul Județean Botoșani (CJ) își va exercita dreptul de preemțiune în vederea achiziționării Uzinei Electrice, una dintre clădirile simbol ale municipiului Botoșani. Propunerea a venit din partea conducerii executive și a fost consfințită astăzi de votul în unanimitate al consilierilor județeni, în cadrul unei ședințe extraordinare a CJ.

Imobilul, monument istoric situat în Calea Națională nr. 36, datează din 1906 și este compus din teren intravilan în suprafață de 1.356,00 mp și construcție în suprafață construită la sol de 850,00 mp. Uzina Electrică a contribuit la procesul de modernizare a județului de la începutul secolului trecut, când s-a realizat iluminatul public al municipiului Botoșani, rețeaua de canalizare și pavarea străzilor.

În perioada comunistă, clădirea a aparținut fostei Întreprinderi de Rețele Electrice (IRE), iar după privatizare a ajuns în proprietatea societății Servicii Energetice Moldova, care a intrat în faliment, lichidatorul anunțând intenția de a vinde imobilul.

CJ a mai achiziționat, la finele anului trecut, un alt monument istoric, Casa Moscovici, de la societatea Nord Proiect, cu 3.235.452 lei, echivalentul a 658.000 euro. Pentru „Uzina Electrică” ar trebui să se facă o evaluare de către un expert al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România, în vederea stabilirii valorii de piață a imobilului.

Dacă se va ajunge la achiziția imobilului, clădirea ar urma să fie repartizată unei unități subordonate CJ, în timp ce terenul adiacent ar putea fi cedat municipalității în vederea realizării unei parcări publice.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
21.4 ° C
21.6 °
19.4 °
68 %
6.3kmh
100 %
mar
23 °
mie
18 °
joi
26 °
vin
30 °
sâm
30 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...