vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTDSP face recomandări în contextul creşterii numărului de bolnavi de Covid

DSP face recomandări în contextul creşterii numărului de bolnavi de Covid

În contextul creşterii numărului de botoşăneni depistaţi cu Covid, Direcția de Sănătate Publică recomandă populației să respecte o serie de reguli.

Astfel, este recomandat să:

▪ Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.

▪ Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

▪ Dezinfectați frecvent, cu soluție pe bază de alcool sau clor, suprafețele cu care intrați în contact, atâta ca să cât și la locul de muncă.

▪ Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane.

▪ Limitați folosirea bancnotelor și a monedelor, optând pentru plăți cu cardul/telefonul sau plăți on-line.

▪ Respectați cu strictețe regulile de igienă personală. Folosiți masca de protecție în cazul în care aveți simptome de gripă sau răceală, pentru a-i proteja pe ceilalți. Masca de protecție trebuie să acopere complet nasul și gura persoanei care o poartă.

▪ Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun, minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafață potențial contaminată.

▪ Nu vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile neigienizate.

▪ Aerisiți de mai multe ori pe zi încăperile în care desfășurați activități.

Botoșănenii confirmați cu COVID-19 se pot prezenta pentru evaluare și tratament la Centrul de Evaluare COVID care funcționează la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) Botoșani din strada Trandafirilor nr. 24.

La Unitatea de Primiri Urgențe timpul de așteptare se prelungește mult și este mai eficientă prezentarea la medicul de familie sau la Centrul de Evaluare COVID care funcționează zilnic între orele 8-15.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...