spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTPeste 100 de pachete de țigări confiscate din Piața Centrală. Jandarmii au...

Peste 100 de pachete de țigări confiscate din Piața Centrală. Jandarmii au dat amenzi usturătoare vânzătorilor

În urma acțiunilor desfăşurate în Piața Centrală din municipiul Botoșani în acest sfârșit de săptămână, jandarmii au confiscat 135 de pachete de țigarete de proveniență extracomunitară.

De asemenea, vânzătorii s-au ales și cu trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 40000 de lei pentru ,,deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a unei cantități mai mici de 10000 de țigarete, fără a fi marcate”, conform prevederilor Codului Fiscal.

Amenzi uriașe pentru comercianți

„Aducem la cunoștința celor interesați că această faptă constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 20000 de lei la 100000 de lei, precum și cu confiscarea pachetelor de țigări.

De asemenea, săvârșirea de mai multe ori, în decursul unui an calendaristic, a acestei fapte constituie infracțiune, dacă prin cumulare se depășește limita cantitativă de 10000 de țigarete, pedeapsa prevăzută de Codul Fiscal pentru această faptă fiind închisoarea de la 2 ani la 7 ani”, au transmis reprezentanții IJJ din Botoșani.

Nu doar cei care dețin sau comercializează o cantitate mai mică de 10000 de țigarete fără a fi marcate, marcate necorespunzător ori cu marcaj fals pot fi sancționați, ci și persoanele care dețin sau comercializează produse accizabile supuse marcării sub limita a 400 de țigări de foi de 3 grame, 200 de țigări de foi mai mari de 3 grame, 1 kg de tutun de fumat, 40 de litri de alcool etilic, 200 de litri de băuturi spirtoase, 300 de litri de produse intermediare sau 300 de litri de băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri.

De asemenea, în afara sancțiunilor pentru nerespectarea prevederilor Codului Fiscal, jandarmii au mai aplicat 45 de sancțiuni contravenționale însumând amenzi de aproape 8000 de lei, majoritatea pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice, dar și pentru apelarea nejustificată a autorităților sau încălcarea legislației privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...