spot_img
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăLocal BTSucces botoșănean la Olimpiada "Tinerii Dezbat". Doi elevi s-au calificat la Campionatul...

Succes botoșănean la Olimpiada „Tinerii Dezbat”. Doi elevi s-au calificat la Campionatul Mondial

Succes botoșănean la Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”, organizată în perioada 11 – 17 iulie 2022, la Piatra-Neamț. Ioan Oroșanu și Sabina-Maria Kohuț au fost selectați pentru a face parte din lotul lărgit al României pentru etapa mondială – Campionatul Mondial WSDC/WORLD SCHOOLS DEBATING CAMPIONSHIOS – EDIȚIA 2023. Selecția pentru lotul lărgit a fost organizată după anunțarea câștigătorilor olimpiadei.

La „Tinerii dezbat”, Ioan Oroșanu s-a clasat pe primul loc în clasamentul individual vorbitori Avansați, în timp ce Eduard Șovan a ocupat poziția a doua. Sabina-Maria Kohut, Sebastian-Paul Zaharia și Alessia-Ioana Acatrinei au obținut câte o mențiune.

Din 43 de echipe la Avansați, județul Botoșani a obținut locul II național, datorită prestației impecabile a elevilor Ioan Oroşanu, Eduard-Ovidiu Șovan, Sabina-Maria Kohuț, elevi coordonați de profesorul Liviu Orest Huțanu, de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”.

La Începători, una dintre echipele județului Botoșani s-a clasat pe locul III, din 57 de echipe participante la competiție. Echipa este formată Sebastian-Paul Zaharia, Daria Budeanu-Mihalachi, Alessia-Ioana Acatrinei, coordonați de profesorii Carmen Dulgheriu și Irina Siminiceanu, de la Colegiul Național ”A. T. Laurian” și Liceul de artă ”Ștefan Luchian”.

Din județul Botoșani au participat la această competiție 12 elevi care au format câte două echipe de Avansați și două echipe de Începători, fiind însoțiți de profesorul Monica Ifrim.

Tinerii s-au întâlnit cu echipa Inspectoratului Şcolar

Marţi, la sediul Inspectoratului Şcolar Județean a fost organizat un eveniment de valorizare a rezultatelor obținute și de recunoaștere a meritelor elevilor și profesorilor care fac cinste județului. De asemenea, elevii participanți au mulțumit profesorilor lor și conducerii inspectoratului școlar pentru toată susținerea.

Sabina a spus că este ”foarte bucuroasă că ajuns până la acest nivel, că a fost o săptămână plină de bucurii, că și-a depășit limitele, că a dovedit că <pot> este mai mult decât un cuvânt”. Ioan a evidențiat faptul că ”efortul a fost major și continuu, pe parcursul fiecărei zile și în finală, iar starea de competitivitate a rămas la înălțime, deși a concurat și conlucrat, în permanență, cu spiritul de fair-play”.

Profesorul Monica Ifrim a apreciat eforturile și calitățile elevilor, seriozitatea și implicarea, modul de comportare și de lucru, pe tot parcursul competiției. ”Niciodată n-am fost mai mândră să reprezint județul la această competiție ca anul acesta, alături de voi toti”, a concluzionat Monica Ifrim.

Profesorul Daniela Epurianu a remarcat faptul că ”elevii sunt cu totul altfel decât acum 10 ani”, arătând că este ”foarte mândră de ce înseamnă ei ca echipă, de ce au devenit: echipa câștigătoare se autoguvernează, are deja în palmares nu doar rezultate la nivel național, ci și o competiție nouă, născută aici, la Botoșani, cu o largă participare și autofinanțată”.

Participanţi la etapa naţională  ”TINERII DEZBAT”

Avansaţi

Sara Pintilei – Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi, clasa a XI-a, profesor Monica Ifrim

Ioan Oroşanu Ioan – Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, clasa a XI-a, profesor Liviu-Orest Huțanu

Eduard-Ovidiu Șovan –  Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, clasa a XI-a, profesor Liviu-Orest Huțanu

Sabina-Maria Kohut– Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, clasa a X-a, profesor Liviu-Orest Huțanu

Andreea-Cristina Ungureanu – Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi, clasa a XI-a, profesor Monica Ifrim

Francesca-Maria Grefu – Colegiul Naţional „A.T. Laurian” Botoşani, clasa a XII-a, profesor Ana-Gabriela Tanasă.

Grupări:

Grupa I: Sara Pintilei, Andreea-Cristina Ungureanu, Francesca-Maria Grefu

Grupa II: Ioan Oroşanu, Eduard-Ovidiu Șovan, Sabina-Maria Kohut.

Începători

Sebastian-Paul Zaharia – Colegiul Naţional „A.T. Laurian”, clasa a IX-a, profesor Carmen Dulgheriu

Daria Budeanu-Mihalachi – Liceul de Artă „Ştefan Luchian”, clasa a XI-a, profesor Irina Siminiceanu.

Alessia-Ioana Acatrinei – Colegiul Naţional „A.T. Laurian”, clasa a IX-a, profesor Carmen Dulgheriu

Diana-Alexandra Vicoleanu – Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, clasa a X-a, profesor Cristina Manolache

Irina-Elena Dumitriu – Liceul de Artă „Ştefan Luchian”, clasa a IX-a, profesor Irina Siminiceanu

Andreea-Nicoleta Scripniciuc – Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi, clasa a X-a, profesor Daniela Pavel.

Grupări:

Grupa I: Sebastian-Paul Zaharia, Daria Budeanu-Mihalachi, Alessia-Ioana Acatrinei

Grupa II: Diana-Alexandra Vicoleanu, Irina-Elena Dumitriu, Scripniciuc Andreea-Nicoleta Scripniciuc.

Din Comisia Centrală au făcut parte și profesorii Livia Petrune, Daniela Epurianu, Paul Octav. Daniela Epurianu a fost și membru al Comisiei de selecție a lotului național în vederea participării României la Campionatul Mondial.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
7.7 ° C
9.6 °
7.1 °
90 %
0.8kmh
5 %
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
21 °
mar
21 °
mie
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...