spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTHalucinant! Un botoșănean a înscenat moartea părinților pentru a primi ajutoare de...

Halucinant! Un botoșănean a înscenat moartea părinților pentru a primi ajutoare de înmormântare

Un botoșănean stabilit de ceva timp în Iași a înscenat moartea părinților pentru a încasa ajutoare de înmormântare. Acuzat de delapidare și înșelăciune, Răzvan Țigănașu a fost condamnat marți, de magistrații Judecătoriei Iași, la doi ani și opt luni de închisoare. Instanța a dispus, însă, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

În schimb, judecătorii l-au obligat să restituie firmei la care lucra suma de 5.600 de lei. Timp de trei ani, tânărul va trebui să respecte mai multe măsuri și va avea interdicția de a părăsi România, fără acordul instanței. Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Poveste începută în urmă cu trei ani

Povestea halucinantă s-ar fi întâmplat în urmă cu aproape trei ani când botoșăneanul Răzvan Țigănașu, în vârstă atunci de 31 de ani, s-a angajat la o firmă din Iași. Ulterior, în aprilie și septembrie 2019, tânărul ar fi indus în eroare conducerea unității susținând că părinții săi ar fi murit. De fiecare dată, cei de la firmă l-au crezut și i-au sărit în ajutor, oferindu-i câte 1.500 de lei cu titlu de ajutor de înmormântare. Iar lucrurile nu s-au oprit aici pentru că după numai câteva luni, în noiembrie 2019, el a primit 2.600 lei din casieria unității pentru a scoate la o imprimantă mai multe schițe în format 0, dar și-a însușit banii.

Înscenare după un plan bine pus la punct

În fapt, cred anchetatorii, totul s-ar fi întâmplat în baza unui plan pus la punct de botoșănean. Astfel, în data de 17 aprilie 2019, tânărul s-a prezentat la serviciu i-a relatat șefului de echipă că a survenit decesul mamei sale și că trebuie să ajungă în familie, solicitându-i verbal și acordarea de zile libere, dar și a unei sume de 1500 lei cu titlu de ajutor de înmormântare, cerându-i de asemenea să îi înmâneze salariul în acea zi, nu pe data de 19 a lunii, cum se obișnuia, urmând ca în viitorul apropiat acesta să prezinte documente justificative.

Situația s-a repetat în luna septembrie a anului 2019, de această dată tânărul relatând colegilor și conducerii societății faptul că survenise decesul tatălui său, solicitând acordarea unor zile libere dar și a unei sume de 1500 lei reprezentând ajutor de înmormântare, de această dată întocmind și o cerere scrisă în acest sens. Doar că, la fel ca data trecută, tânărul nu mai prezentat și documente care să ateste decesul părinților săi.

Prins cu minciuna, Răzvan Țigănașu a fost dat pe mâna polițiștilor. Au fost efectuate mai multe expertize grafologice, au fost audiați mai mulți martori, iar la final botoșăneanul a fost trimis în judecată. Realizând că situația este destul de gravă, tânărul și-a angajat un avocat și a cerut să fie judecat în formulă simplificată. Asta tocmai pentru a scăpa cu o condamnare mai blândă, în astfel de situații judecătorii fiind nevoiți să micșoreze limitele de pedeapsă cu o treime.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...