vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTAccident cumplit în judeţ. Biciclist spulberat de un camion în faţa casei...

Accident cumplit în judeţ. Biciclist spulberat de un camion în faţa casei (video)

Un bărbat a fost trimis în stare critică la Iaşi, după ce a fost victima unui accident rutier. În vârstă de 58 de ani, acesta a fost izbit în plin de un autotren care transporta bitum.

Accidentul a avut loc vineri după-amiază, în centrul localităţii Tudora, la câţiva metri de casa victimei. Un camion încărcat cu bitum circula dinspre limita cu judeţul Suceava, spre Vorona. La un moment dat, biciclistul a ieşit de pe un drum lateral, din stânga şi a intrat în faţa mastodontului. Nenorocirea a avut loc chiar sub ochii unui văr de-al bărbatului, care era pe marginea drumului.

„A luat-o la stânga, și bănuiesc că a vrut să intre pe partea lui, pe partea dreaptă. Când a venit de acolo, l-a agățat camionul. A avut mare noroc. L-a aruncat în fața șanțului. Pe moment era ca în comă, dar după și-a mai revenit, l-am udat cu apă”, a spus ruda victimei. Accidentul a avut loc chiar la câţiva metri de casa unde locuieşte bărbatul.

Speriat, şoferul a frânat cât a putut de tare şi a tras dreapta de volan, aproape intrând în şanţ. Din păcate impactul nu a putut fi evitat. „A plecat de pe loc, nu știu ce a făcut, a venit dintr-odată în fața mea. Degeaba am frânat. A avut noroc că n-am avut viteză. Prima dată nu a reacționat după ce a fost lovit, apoi parcă și-a revenit. Mi-a fost milă să mă uit”, a spus şoferul camionului. Bicicleta a ajuns sub partea din faţă a camionului, iar un papuc al bărbatului era sub camion unde a avut loc impactul.

Victimă în stare critică

Şoferul a sunat imediat la 112, cerând ajutorul cadrelor medicale. O ambulanţă SMURD cu medic a ajuns la faţa locului şi i-a acordat primul ajutor bărbatului rănit. Ulterior, acesta a fost transportat la Urgențe, starea lui fiind foarte gravă, din cauza unor leziuni craniene. Din acest motiv medicii au şi decis trimiterea lui la Iaşi.

„La locul solicitării am găsit un bărbat în vârstă de 58 de ani, victima unui accident rutier, biciclist. Prezenta un traumatism cranio-cerebral sever cu alterare a statusului verbal, cu traumatism toraco-abdominal și traumatism membre superioare. Pacientul a fost transportat în Urgențe, pentru mai multe investigații, iar după finalizarea acestora vom decide unde se va interna. Ulterior s-a decis transferul lui la Neurochirurgie Iaşi. Prognosticul este rezervat”, a precizat medicul specialist în medicina de urgenţă Dănuţ Panaitescu, medic în cadrul UPU-SMURD.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Biciclistul nu a putut fi testat, acestuia fiindu-i prelevate probe bilogice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...