marți, martie 19, 2024
AcasăLocal BTCriză de medicamente în farmacii. Lipsesc o serie de pastile pentru copii

Criză de medicamente în farmacii. Lipsesc o serie de pastile pentru copii

Farmaciile se confruntă în această perioadă cu o criză în ceea ce privește aprovizionarea cu unele medicamente. Este vorba despre o serie de antibiotice și antiinflamatoare pentru copii.

La aceasta situație s-au ajuns după ce producătorii externi ar fi încetat să le mai furnizeze, spun farmaciștii, din cauză că prețul mic de la noi i-ar dezavantaja.

Colegiul Farmaciștilor anunță că medicamentele lipsesc şi de pe piaţa europeană. Problema este analizată de experții de la nivelul Uniunii Europene, scrie Antena3.ro.

Situația este aceeași în majoritatea farmaciilor din ţara. Lipsesc medicamente antiinflamatoare şi antibiotice pentru copii. Unele nu se mai găsesc nici în depozite de aproape un an de zile. Şi cum rețetele sunt prescrise doar de medici şi trebuie respectate cu strictețe, înlocuitorii nu prea ajută.

Din păcate, părinţii sunt cei care aleargă din farmacie în farmacie şi caută acest antibiotic, noi le spunem să ia legătura cu medicul, să găsească variante din aceeași clasă şi să-l schimbe cu ce mai este în ţară. De asemenea, au fost probleme la antiinflamatoare suspensie, acolo într-adevăr avem variante fiind paracetamol sau ibuprofen de la alte firme sau supozitoare pentru copii mici”, spune Beatrice Speteanu, farmacist.

Reprezentanții Colegiului Farmaciștilor spun că medicamentele lipsesc și de pe alte piețe, iar situația ar fi provocată de producători.

Motivele pot fi multiple şi Agenția Europeană a Medicamentului analizează. Nu lipsesc complet de pe piaţă sunt doar într-un stoc limitat, ceea ce duce la o aprovizionare deficitară a farmaciilor”, spune Anca Crupariu, Consilier Onorific pe probleme de comunicare si relații publice în cadrul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.

În unele farmacii, antibioticele vin dimineața şi până după amiază nu se mai găsesc.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
1.6 ° C
1.7 °
0.5 °
89 %
2.7kmh
60 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...