spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTMunicipalitatea va construi un bloc de locuințe sociale în Parcul Tineretului

Municipalitatea va construi un bloc de locuințe sociale în Parcul Tineretului

În ședința ordinară din 28 iulie, consilierii municipali vor dezbate și proiectul vizând construirea unui bloc de locuințe sociale, cu fonduri atrase în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, prin Grupul de Acțiune Locală „Botoșani pentru viitor”.

Valoarea totală a proiectului este de 8.077.550 de lei, din care 8.072.195 de lei cheltuieli eligibile. De la bugetul local va fi alocată suma de 161.443 de lei reprezentând contribuția proprie de 2% la cheltuielile eligibile ale proiectului.

Municipalitatea botoșăneană a depus aplicația de finanțare “Construire imobil de locuințe sociale” în cadrul POR. Blocul va fi construit în cartierul Parcul tineretului, Aleea Parcul Tineretului fără număr, pe o suprafață de 631 de metri pătrați. Blocul va avea subsol, parte plus patru etaje, pe fiecare etaj urmând a fi amenajate câte patru garsoniere, fiecare cu cameră de zi, bucătărie, baie, hol și spațiu de depozitare. Dintre cele 20 de locuințe, două vor fi destinate persoanelor cu handicap. În subsolul blocului vor fi spații de depozitare și un spațiu tehnic.

Durata de realizare a acestei investiții este de 13 luni.

Potrivit conducerii primăriei, acest proiect a fost admis și selectat pentru finanțare, fiind demarată etapa precontractuală în vederea semnării contractului de grant. Una dintre condițiile necesare semnării contractului de finanțare o constituie promovarea unei hotărâri a deliberativului local de aprobare a proiectului cu finanțare neramburabilă și a cheltuielilor legate de acesta.

Locuințe sociale și în cartierul ANL Cișmea

La această dată se lucrează și la cele 72 de locuințe sociale din cartierul ANL Cișmea. Lucrările la cele șase blocuri au început în anul 2016. La finele anului 2018, firma Victor Construct a renunţat la contract invocând creşterea preţurilor la materiale şi în special la manoperă, dar şi acordarea eşalonată a sumelor aferente lucrărilor de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Primăria a organizat o nouă licitație, iar șantierul a fost redeschis în iunie 2022. Valoarea estimată a lucrărilor a fost de 10,3 milioane de lei fără TVA, cea a ofertantului câștigător fiind de 8,3 milioane de lei fără TVA. Termenul de execuție a lucrărilor este de 18 luni de la ordinul de începere a lucrărilor. În cele 72 de locuințe sociale vor fi mutați chiriașii din Centrul Istoric.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...