sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTAmbulanţa şi-a serbat ziua alături de sute de botoşăneni (video)

Ambulanţa şi-a serbat ziua alături de sute de botoşăneni (video)

Ambulanța Botoșani a sărbătorit, duminică, pe Pietonalul Unirii, Ziua Națională a Ambulanței din România, printr-o serie de acțiuni inedite. Activitățile au avut loc între orele 11.00- 13.00, în fața Muzeului Județean Botoșani.

Au participat angajații SAJ Botoșani, în frunte cu managerul unității, medicul Eduard Gurău, asistentul şef Anca Todi, liderul de sindicat Cristi Calimandriuc, dar şi zeci de voluntari din cadrul serviciului.

„Le mulţumesc colegilor care au venit în număr atât de mare aici şi botoşănenilor care au venit să ne spună la mulţi ani. Ambulanţa împlineşte, în această săptămână, 116 ani de activitate. Şi cu această ocazie vreau să le urez colegilor mei sănătate, putere de muncă, prosperitate şi gărzi cât mai uşoare. Vreau să îi asigur pe botoşăneni că suntem la dispoziţia lor, indiferent de oră, de anotimp sau de locaţie”, a spus medicul Eduard Gurău, managerul general al SJA Botoşani.

Acesta a fost completat şi de asisteta şefă a unităţii medicale. „Avem maşini noi, avem echipamente noi, de nivel european, avem colegi tineri, bine pregătiţi. Sperăm şi ne dorim să punem la dispoziţia celor care apelează la noi servicii de calitate. Ne pare rău dacă nu ne iese întotdeaună. Îmi doresc să fiţi sănătoşi şi să nu aveţi vreodată nevoie de ambulanţă. Şi să ne vedem doar la astfel de evenimente”, a spus Anca Todi, asistent şef al SJA Botoșani.

La eveniment au participat şi autorităţile judeţului

La eveniment au participat şi subprefectul Paura Berenţan, președintele Consiliului Județean Doina Federovici, dar şi directorul de îngrijiri al Spitalului Județean de Urgenţă. „Prin dumneavoastră Dumnezeu lucrează şi face diferenţa între viaţă şi moarte. Mesajul meu se adresează tuturor botoşănenilor, care ar trebui să fie alături de dumneavoastră. Ori de câte ori vor vedea ambulanţa în misiune să vă asigure culoar liber, pentru că în acea ambulanţă poate fi o persoană dragă. Dumnezeu să fie cu dumneavoastră în orice misiune”, a spus subprefecta Paula Berenţan.

Aceasta a fost completată de directorul de îngrijiri al celui mai mare spital din judeţ, unitatea care primeşte şi cei mai mulţi pacienți aduși de ambulanţă. „Datorită dumneavoastră lumea este mai sănătoasă, ajunge mai repede la spital. Sunteţi parteneri în activitatea noastră medicală şi, de la mic la mare, toţi am avut cândva nevoie de o salvare. La mulţi ani şi tot ce este mai bun”, a spus Coca Crîşmaru, directorul de îngrijri al SJU Mavromati.

Totodată, adulți și copii au luat parte la prezentarea mașinilor de ambulanță, cu toate dotările lor, a echipamentelor medicale de urgențe, dar au participat și la un curs interactiv cu noţiuni de bază de prim ajutor.

La final, a fost adus un delicios tort în formă de ambulanţă, de care s-au bucurat zecile de copii prezenţi.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
0.9 ° C
4.6 °
-0 °
94 %
1.4kmh
16 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...