spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTBotoșaniul este gazdă a Olimpiadei Naționale "Științe pentru juniori"

Botoșaniul este gazdă a Olimpiadei Naționale „Științe pentru juniori”

Inspectoratul Școlar Județean organizează în aceste zile Olimpiada națională “Științe pentru juniori”. Deschiderea olimpiadei a avut loc duminică după amiază, la Prefectura Botoșani. La deschidere au fost prezenți prefectul Sorin Cornilă, conducerea Inspectoratului Școlar Județean, inspectorii de specialitate, membrii comisiei centrale, cei 16 elevi calificați la această etapă și profesorii însoțitori.

La festivitate a fost prezent și Ștefan Bălăucă, tânărul olimpic botoșănean, care are în palmares două medalii de argint obținute la Olimpiada internațională de științe pentru juniori din Argentina (2014) și Coreea de Sud (2015).

Momente artistice susținute de mai mulți elevi

Deschiderea olimpiadei a inclus și momente artistice emoționante susținute de Rareș Prisacariu, Elisabeta Șeremet, Valentin Albotă și Patrick Petrescu, de la Liceul de artă “Ștefan Luchian”, coordonați de profesorul Constantin Petrescu.

În calitate de vicepreședinte al comisiei naționale, împreună cu toți colegii profesori, ne dorim ca această olimpiadă să rămână memorabilă pentru participanți și să readucă cândva, Botoșaniului, rezultate excepționale, ca în anii 2014-2015, când pe atunci elevul, acum domnul masterand Ștefan Bălăucă se califica la faza internațională. Mulțumim, Ștefan, pentru prezență și pentru tot ce reprezinți în educația botoșăneană!”, a declarat inspectorul școlar Ada Macovei.

Elevii olimpici au susținut astăzi, 25 iulie, proba practică, urmând ca mâine, 26 iulie, să susțină proba teoretică. Tot mâine, elevii și profesorii participanți la olimpiadă vor participa la un program cultural ce va include obiectivele Parcul Eminescu, Muzeul Județean, Muzeul de Etnografie, Casa Iorga și Biserica Uspenia.

Rezultatele vor fi afișate pe 27 iulie, zi în care elevii olimpici vor vizita Memorialul Ipotești. Membrii comisiei naționale vor vizita în aceeași zi mănăstirile Zosin, Coșula, Sihăstria Voronei și Vorona.

Festivitatea de premiere va avea loc pe 29 iulie, începând cu ora 10:00, în Aula Colegiului Național “AT Laurian”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.6 ° C
10.6 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
18 °
joi
20 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...