spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTDocumente false descoperite la controlul de frontieră

Documente false descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit, în posesia a doi cetăţeni din Republica Moldova, o carte de identitate românească şi un permis de conducere, documente ce s-au dovedit a fi false.

S-a întâmplat sâmbătă, când în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a intra în România, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 30 de ani, pasager al unui autoturism înmatriculat în Republica Moldova.

Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit, descoperind astfel asupra bărbatului un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, care avea imprimată fotografia şi numele persoanei în cauză.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că seria permisului descoperit figurează pe numele altei persoane, documentul în cauză neîndeplinind condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.  Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că persoana în cauză nu este titular de permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova.

Document cumpărat cu 150 de euro

Duminică, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieşi din România, un cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 35 de ani. Acesta era pasager al unui autoturism ce venea din Franţa.

„În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit asupra persoanelor şi a bagajelor, descoperind în rucsacul acestuia o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având imprimate datele și fotografia acestuia”, se arată în comunicatul emis de S.T.P.F Botoșani.

Și în acest caz polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a procurat documentul de la un cetăţean străin căruia i-a plătit suma de 150 de euro, în vederea facilitării încheierii unui contract de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
66 %
1.3kmh
96 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...