spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTEdilii vor să preia în administrare sediul PNL din strada Maxim Gorki

Edilii vor să preia în administrare sediul PNL din strada Maxim Gorki

Municipalitatea și-a propus să preia în administrare sediul fostului Partid Democrat Liberal (PDL), aflat pe strada Maxim Gorki nr.2. În acest sens, primarul Cosmin Andrei a inițiat un proiect de hotărâre care va fi dezbătut în ședința ordinară din 28 iulie.

Practic, acel spațiu, cu o suprafață de 313,79 de metri pătrați, se radiază din lista bunurilor concesionate către societatea Locativa și se preia în administrarea directă a municipalității, în vederea înființării unui sediul secundar al Primăriei Botoșani. Acel spațiu este deținut cu chirie de PNL, știut fiind faptul că în anul 2014 PNL a fuzionat cu PD-L, formând noul PNL. Liberalii botoșăneni mai au un sediu pe strada Teatrului.

În proiectul de hotărâre se arată că se mandatează Serviciul Patrimoniu din cadrul aparatului de specialitate al primarului să efectueze toate formalitățile în vederea rezilierii contractului de închiriere perfectat în februarie 2012, împreună cu actele adiționale subsecvente încheiate cu PNL.

În raportul de specialitate se mai arată că, în potrivit legii privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, “partidele politice care își încetează activitatea ca urmare a reorganizării, autodizolvării sau dizolvării pronunțate prin hotărâri definitive ale instanțelor judecătorești sunt obligate să predea autorităților administrației publice locale, în termen de 30 de zile, spațiile pe care le-au deținut cu contract de închiriere încheiat cu acestea”.

Singurul partid botoșănean care mai deține două sedii este PSD-ul, însă acestea au fost cumpărate în urmă cu mai mulți ani. În sediul fostului PDL se dorește mutarea Direcției de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Botoșani. De la înființarea direcției, funcționarii își desfășoară activitatea în Casa Cărții.

Liderii PNL nu vor să piardă spațiul din strada Maxim Gorki motivând că există un contract de închiriere în derulare. Totodată, aceștia au anunțat în urmă cu câteva luni că imobilul va fi reabilitat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...