spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTInaugurare politică pentru noile Urgenţe (video)

Inaugurare politică pentru noile Urgenţe (video)

Ministrul Alexandru Rafila a asistat, joi, la inaugurarea noului sediu al UPU, eveniment care a fost acaparat de oficialii din PSD. Unitatea a fost extinsă și modernizată printr-un proiect în valoare de 12,5 milioane de lei. Aproape dublu decât s-a estimat iniţial.

Ministrul Sănătății a tăiat panglica inaugurală alături de oficialitățile locale în exteriorul UPU, unde lumina era mai bună pentru fotografiat. Ulterior, acesta a participat la un scurt ceremonial religios oficiat de un sobor de preoţi.

Apoi, ministrul a fost condus în interiorul noii secții de medicul şef Ramona Guraliuc, care i-a prezentat compartimentarea şi dotările. Ulterior, aceasta a ţinut să aducă şi o serie de mulţumiri, în special colegilor din UPU. „Mulțumesc, în primul rând, colegilor mei care au muncit mult și greu în ultima perioadă. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat pentru ca acest proiect să poată fi dus la bun sfârșit. Le mulţumesc celor de la CJ, celor din conducerea spitalului, pentru tot sprijinul. Avem o unitate modernă şi adusă la cele mai înalte standarde”, a spus medicul primar Ramona Guraliuc, şeful UPU-SMURD.

Noul UPU, apreciat de Rafila

Ministrul a apreciat că investiția se ridică la standardele europene și reprezintă un model de bună practică pentru administrațiile din întreaga țară. „Cred că ați făcut un lucru minunat. Lucrurile încep să se miște în România în domeniul investițiilor terminate, nu numai începute în domeniul sănătății. Sperăm să avem înțelepciunea, priceperea, determinarea și mai ales detașarea de componentele politicianiste ale unor tipuri de abordări și să facem instituții sanitare moderne pentru oamenii din România care au nevoie de asistență medicală”, a afirmat ministrul Alexandru Rafila.

Prefectul Sorin Cornilă a cerut să ia cuvântul, deşi organizatorii nu luaseră în calcul şi un eventual discurs al acestuia. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a rostit câteva cuvinte de laudă la adresa CJ. „Din poziția de consilier județean în care am fost, știu eforturile care s-au făcut pentru a ajunge astăzi la finalitatea acestui proiect, cu întârzierile, cu realocările de sume, deci chiar a fost un efort al echipei de proiect de la Consiliul Județean pentru a aduce botoșănenilor servicii medicale de calitate. Avem aici o investiție care va ridica standardul serviciilor medicale din Botoșani. Țin să felicit încă o dată echipa de proiect”, a spus prefectul Sorin Cornilă.

„Vor veni zile frumoase”

Managerul unităţii sanitare a încheiat seria discursurilor cu câteva fraze, dând asigurări că grija pentru pacient primează. De asemenea, aceasta i-a mulţumit ministrului pentru prezenţă şi pentru sprijinul acordat. „Știu că, cea mai grea e singurătatea, astăzi nu suntem singuri, deci ne va fi bine. Mulțumim CJ pentru implementarea proiectului de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în realizarea proiectului. Aș dori să rămână în trecutul nostru zilele grele, vor veni zile frumoase, iar eu vă mulțumesc că veți rămâne alături de noi în continuare”, a spus managerul Doina Caba.

Noua UPU a fost dotată cu opt echipamente medicale performante, dispozitive medicale și echipamente de mobilier.

Inaugurare acaparată de PSD

Aproximativ 100 de reprezentanți ai autorităților publice locale, directori de instituții și cadre medicale au participat la inaugurarea UPU, majoritatea fiind membri ai PSD. Inaugurarea a avut loc joi, 28 iulie 2022, de la ora 14:00. O ceremonie la care au participat șefii din sănătate, de la Direcția de Sănătate Publică (DSP), parlamentari și consilieri județeni de la PSD, primarul şi viceprimarii din Botoşani şi administratorul public, sau primarul Dorohoiului.

Organizatorii evenimentului de joi au preferat să invite ministrul Sănătăţii, care este membru PSD. O parte din corpul medical al UPU ar fi dorit ca la inaugurare să fie chemat şi medicul Raed Arafat, cel care a dat startul a ceea ce înseamnă azi UPU-SMURD. Partea politică a primat, însă, şi de această dată.

La un moment dat a fost observat și Costel Șoptică, președintele PNL, care nu ar fi fost invitat în mod oficial şi care ulterior a şi dispărut din zonă.

Lucrări bântuite de erori de proiectare

Lucrările au început în luna martie a anului trecut, iar în acest interval constructorul a cerut tot mai mulţi bani, în special din cauza erorilor de proiectare. În tot acest timp activitatea UPU s-a desfășurat în condiții improprii, însă conducerea spitalului susține că actul medical a fost dus la îndeplinire chiar și în aceste condiții.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...