vineri, august 12, 2022
AcasăLocalLiberalii au rămas fără sediul din strada Maxim Gorki (video)

Liberalii au rămas fără sediul din strada Maxim Gorki (video)

Liberalii botoșăneni au rămas fără sediul din strada Maxim Gorki, nr.2. Astăzi, 28 iulie, în ședința ordinară a deliberativului local, a fost votat proiectul vizând preluarea acelui imobil de către municipalitatea botoșăneană.

Proiectul a fost inițiat de primarul Cosmin Andrei și a fost motivat de faptul că, potrivit legii, o formațiune politică are dreptul doar la un sediu asigurat de autoritatea publică locală.

Este clar că vorbim de o răzbunare politică aici”

Din 2014, anul în care PNL a fuzionat cu PD-L, rezultând noul PNL, liberalii au avut la dispoziție două sedii, unul pe strada Teatrului și celălalt pe Maxim Gorki (fost sediu PD-L). Clădirea din strada Maxim Gorki a fost sediu al organizației municipale a PNL.

Este clar că vorbim de o răzbunare politică aici, nu de un act administrativ. În primul rând, Partidul Național Liberal are un sediu județean care ar fi putut fi printr-o altă localitate și atunci organizația municipală să aibă sediul în municipiul Botoșani.

Dacă PNL filiala județeană Botoșani ar fi avut sediul la Darabani, probabil că ați fi făcut același lucru, ați fi luat spațiul pentru o altă activitate”, a declarat consilierul liberal Maricel Maxim, președintele de ședință. Tot el a adăugat că filiala județeană poate să aibă un sediu și filiala municipală un alt sediu.

Dacă PNL ar fi avut un sediu la Darabani, nu mai eram în situația de astăzi. Deci vă puteți muta și faceți cerere la primărie să vă dăm un sediu„, a răspuns primarul Cosmin Andrei.

Raluca Ștefania Curelariu, consilier USR, a intervenit arătând că prin lege nu trebuie asigurate sedii și pentru organizațiile municipale ale partidelor.

Proiectul a fost votat, întrunind 13 voturi “pentru” date de cei 11 consilieri PSD (Dana Lăzăruc a participat online la ședință – n.r.), Liviu Toma de la PRO România și Raluca Ștefania Curelariu. Consilierii liberali Eugen Țurcanu, Maricel Maxim, Ada Macovei, Cătălina Lupașcu, Cătălin Boboc și Andrei Amos au votat împotrivă, în timp ce Marcel Gheorghiță (USR) și Monica Adăscăliței (PNL) s-au abținut de la vot. De la ședință au lipsit consilierii liberali Cătălin Flutur și Daniel Botezatu.

În sediul deținut până acum de PNL va fi mutată Direcția de Dezvoltare Locală a Primăriei Botoșani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.6 ° C
23.6 °
21.6 °
90 %
3.9kmh
97 %
vin
24 °
sâm
29 °
Dum
30 °
lun
29 °
mar
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cum vrea să facă prefectul o poză cu doamnele, cum se bagă cineva printre doamne.

EDITORIAL

Cu siguranță, teoria pe care o voi dezvolta azi nu va fi pe placul a trei categorii de români: euroscepticii, filorușii și comuniștii (cu...

EPIGRAMA ZILEI

De va veni la tine rusul Purtând povestea mea amară E semn că NATO și Apusul Te-au părăsit a "n"-a oară... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...