vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTȘoseaua de centură a municipiului Botoșani prin Curtești prinde contur

Șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin Curtești prinde contur

Astăzi, 29 iulie, a fost semnat contractul vizând „Actualizare Studiu de Fezabilitate, proiect tehnic și detalii de execuție” pentru obiectivul „Șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin Curtești”. Beneficiar este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Botoșani” iar prestator, Best Consulting & Design București. Valoarea acestui contract este de 3,9 milioane de lei, documentația urmând a fi finalizată până pe 29 martie 2023.

Este un proiect ambițios și necesar, care va garanta dezvoltarea, nu doar a municipiului, ci și a județului. Șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin Curtești va fi legată de Drumul expres Botoșani – Suceava – Siret”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, în paralel cu elaborarea proiectului tehnic, va fi realizat Planul Urbanistic Zonal al traseului și va fi elaborată documentația aferentă Proiectului de Hotărâre de Guvern privind declararea obiectivului de utilitate publică.

Șoseaua de centură va avea o lungime de 10 kilometri și va cuprinde patru sensuri giratorii și două parcări extinse. Traseul va avea ca repere sensul giratoriu la intrarea din DN 29 Botoșani – Suceava, la kilometrul 7, va străbate extravilanul comunei Curtești – traseu pe care este  prevăzut un al doilea sens giratoriu, va continua până la bifurcația cu drumul județean către Vorona, pe lângă Ferma de mere Curtești și va avea punctul terminus la sensul giratoriu de la Lebăda, cu ieșirea spre Iași.

Șoseaua de centură va avea legătură cu drumul E85 București – Suceava – Siret și cu drumul E58 București – Iași –  Ungheni.

Investiție estimată la peste 40 de milioane de euro

După finalizarea proiectului tehnic, va fi organizată licitația pentru stabilirea constructorului care să execute lucrările. Valoarea lucrărilor este estimată la 42 de milioane de euro.

„Șoseaua de centură a municipiului Botoșani prin comuna Curtești” este un proiect finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Acest proiect este cea mai mare investiţie de dezvoltare din Botoşani după 1990. Mai sunt investiţii mai mari ca valoare, de exemplu Cornişa, dar nu e de dezvoltare, e de agrement. Alte proiecte au vizat străzile din oraş, sistemul de termoficare, dar de dezvoltare acesta ar fi cel mai mare. Această şosea de centură e un factor de dezvoltare foarte important”, a declarat Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.3 °
25 %
2.1kmh
6 %
vin
21 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...