spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTPatronul FC Botoșani “comdamnat” de Comisia de Disciplină a FRF

Patronul FC Botoșani “comdamnat” de Comisia de Disciplină a FRF

Comisia de Disciplină și Etică din cadrul FRF a dictat astăzi „interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 6 luni” în cazul lui Valeriu Iftime, finanțatorul de la FC Botoșani.

Decizia a fost comunicată, vineri, de Comisia de Disciplină și Etică din cadrul Federației.
Valeriu Iftime, omul numărul 1 din conducerea clubului FC Botoșani, a fost sancționat pe o perioadă de 6 luni și amendat cu 20.000 de lei, potrivit GSP.ro.

Concret, patronul botoșănenilor nu va putea reprezenta oficial clubul la acțiunile FRF, LPF și AJF și nu va putea semna documente în numele clubului pe perioada menționată. El va putea merge la meciuri în continuare și va putea da declarații, ceea ce înseamnă că sancțiunea nu-i afectează activitatea de până acum.

„În temeiul art. 52.2.b și 4 din RD al FRF, sancționarea pârâtului Valeriu Iftime cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru 6 (șase) luni și penalitate de 20.000 lei”, este hotărârea comunicată pe site-ul FRF.

Comisia Centrală a Arbitrilor figurează ca reclamant în dosar

Articolul din Regulamentul Disciplinar la care se face referire în decizie, 52, este legat de „comportarea jignitoare, calomnioasă și declarații care afectează imaginea fotbalului”.

Punctul 52.2.b precizează că „dacă autorul este oficial asimilat (finanţator, sponsor, alţii asemenea), acesta va fi sancţionat cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal de la 6 la 12 luni la prima abatere”. Așadar, Iftime a primit cea mai ușoară pedeapsă prevăzută de regulament.

La punctul 4 din articol se arată că „penalitatea aplicată este de la 5000 lei la 200.000 de lei la prima abatere”. Iftime a primit o amendă de 4 ori mai mare decât valoarea minimă.

Barajul de Conference League i-a adus problemele

Potrivit OrangeSport, declarațiile care l-au băgat în bucluc pe Iftime sunt cele la adresa „centralului” Horațiu Feșnic din 27 mai 2022, după barajul de Conference League pierdut de FC Botoșani cu CSU Craiova, 0-2.

Iftime a reclamat atunci cartonașul roșu primit de Mihai Roman și a recurs la jigniri. „Pe joc nu sunt supărat, doar pe arbitraj. Ştiam că Feşnic o să greşească mult, parcă e făcut să fie slab. De ce i-a dat roşu lui Roman? Chiar nu înţeleg! Eu cred că Feşnic e un arbitru foarte slab. Nu sunt primele greşeli pe care le face împotriva noastră. Chiar am avut meciuri cu el la centru când a greşit catastrofal în favoarea noastră. Când am văzut că ne arbitrează, am zis că ne execută. În orice caz, Feşnic nu are minte. E un arbitru ratat, văd că e împins în faţă de cineva care vrea să vadă cât poate greşi. Nu poate el greşi cât îl pot ei împinge să arbitreze. Feşnic e ratat pentru orice tip de fotbal, european sau naţional”.

Numai că argumentul său nu stătea în picioare. Roman fusese eliminat pe bună dreptate, după ce a cedat nervos și l-a lovit cu brațul stâng, din întoarcere, în plină figură pe Papp.

Iftime şi-a cerut scuze

În ciuda formulării, hotărârea Comisiei de Disciplină și Etică nu-l afectează serios pe Iftime. Decizia presupune că acesta nu va putea reprezenta oficial clubul la acțiunile FRF, LPF și AJF și nu va putea semna documente în numele clubului pe perioada menționată. Într-o intervenție telefonică din această dimineață, Iftime și-a prezentat scuzele pentru jignirile aduse arbitrului de centru și a admis că a greșit la momentul respectiv.

„Sincer, nu știu cât de «liber» sunt acum. Dacă riscăm să vorbim? Sper să nu fie atât de restrictivă chestiunea asta. În orice caz, 6 luni nu mai sunt nici patron, nu am niciun fel de funcție la FC Botoșani. Eu mă simt prost, starea asta de om nociv în fotbal mă deranjează enorm. Numai să spună cineva că sunt un om rău, nociv, indiferent de domeniu, și mă simt prost. Vreau să fiu un om bun, milostiv, credincios, să nu am niciun fel de dușman. Până la urmă, în fotbal depun energie, muncesc. Îmi pare rău, am spus după meciul cu Craiova lucruri destul de rele. Nu-mi face cinste să jignesc un om, sincer. Îmi pare rău pentru faptul că uneori, purtat de nervozitate și de tensiunea meciului, se întâmplă astfel de lucruri.

Mi-am cerut scuze, am cerut să vorbesc cu el să-mi cer scuze direct fără a primi ceva, doar pentru a fi liniștit. Mai greșim atunci când ne ia valul. Nu sunt un om periculos, violent, ba din contră, cred că sunt împăciuitor. Când ți se spune că ești periculos, sigur că te doare. Mai mult nu pot spune”, a reacționat Iftime la Pro Arena.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...