spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTPietonal neîncăpător la Street Food Festival. Mai aglomerat la standuri cu mâncare...

Pietonal neîncăpător la Street Food Festival. Mai aglomerat la standuri cu mâncare decât la concert

Vineri seară a început Street Food Festival la Botoșani. Concertele programate, dar mai ales standurile cu preparate alimentare, bere și deserturi au făcut pietonalul Unirii extrem de aglomerat.

Vedetele serii nu au fost artiștii care au performat pe scenă, ci sortimentele de fast food vândute pe pietonal. Absolut la toate standurile s-a stat la coadă, fiind aglomerat de după amiază până după terminarea concertelor, aproape de ora 23, când încă se aștepta cel puțin 15 minute pentru o comandă.

Prețurile preparatelor, foarte bine corelate cu inflația, nu au fost o piedică pentru clienți, noutatea conceptului de street food a atras oamenii ca un magnet, semnalând faptul că probabil a cam trecut vremea festivalurilor „tradiționale” organizate de politicieni, unde se cântă cine știe ce și se împart mici și bere, eventual cârnați.

Și comercianții sau bucătarii cu care am discutat s-au declarat surprinși de afluxul foarte mare de clienți. Au sperat să-și tragă sufletul în timpul concertelor programate, dar nu a fost să fie, pietonalul Unirii fiind la fel de aglomerat și pe timpul concertelor, ba chiar pe lângă scenă se putea circula mai lejer decât printre cozile la mâncare. Totuși, având în vedere prețurile produselor, probabil aglomerația nu i-a întristat foarte tare.

Seria concertelor a fost deschisă de JazzyBIT, un grup timișorean care a susținut peste 250 de concerte în 10 ani, nu dar în România, ci și în alte 16 țări și care își caracterizează muzica „loud jazz”.

Dar vedeta serii a fost grupul Vunk. Conduși de vocalul Cornel Ilie, membrii grupului au făcut spectacol, au cântat împreună cu publicul și au fost aplaudați de publicul încântat. Show-ul a beneficiat și de o sonorizare de excepție, cu mult peste media altor concerte care au avut loc în Botoșani.

Programul concertelor de sâmbătă este Melting Dice la ora 19 și Jurjak la 20.30.

Iar, având în vedere aglomerația de vineri, bucătarii, chefii, patiserii și vânzătorii de bere sau altele nu pleacă nici unul, cu siguranță.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
11.9 ° C
15.4 °
11.7 °
68 %
1.8kmh
25 %
mie
11 °
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...