marți, august 9, 2022
AcasăLocalMega-operațiune organizată în județ. A plouat cu amenzi

Mega-operațiune organizată în județ. A plouat cu amenzi

Operațiune de proporții organizată de polițiști, la sfârșitul săptămânii trecute. Timp de trei zile, de vineri și până duminică inclusiv, polițiștii, sprijiniți de celelalte forțe de ordine, au făcut zeci de controale, fiind organizate inclusiv filtre în trafic. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat amenzi de peste 120.000 de lei.

Acțiuni în mai multe orașe din județ

Potrivit subinspectorului de poliție Cosmin Horobeț, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, ampla operațiune a avut loc în perioada 29-31 iulie a.c., când polițiștii botoșăneni au desfășurat acțiuni în municipiile Botoșani și Dorohoi, orașele Flămânzi și Ștefănești, localitățile Mihăileni, Cândești, Lozna, Dersca, Vârfu-Câmpului, Pomârla, Ibănești și Cristinești pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere, care au ca principale cauze de producere, consumul de alcool și cel de substanțe psihoactive.

Acțiunile au vizat, totodată, prevenirea și combaterea infracțiunilor de furt și tâlhărie, a celor comise cu violență, dar și efectuarea unor verificări la mai multe societăți comerciale.

„În cadrul acțiunilor au fost angrenați peste 159 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, care au acționat împreună cu jandarmi și polițiști de frontieră. În cadrul acțiunilor au fost verificate peste 385 de autovehicule și au fost legitimate aproximativ 654 de persoane, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 221 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 125.895 de lei.

Totodată, pentru abaterile constatate la regimul rutier au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 21 permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare”, a arătat subinspectorul de poliție Cosmin Horobeț, din cadrul IPJ Botoșani.

Duminică, de exemplu, pe 31 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au oprit pe Calea Națională un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din municipiul Botoșani. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că autorizația de circulație provizorie este expirată. Prin urmare, bărbatul va fi cercetat pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22 ° C
22.6 °
20 °
75 %
3.9kmh
96 %
mar
22 °
mie
17 °
joi
23 °
vin
28 °
sâm
29 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...