joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTLoc de parcare adjudecat cu o mie de euro pe an

Loc de parcare adjudecat cu o mie de euro pe an

Prima licitație organizată în acest an de municipalitate pentru ocuparea locurile de parcare rămase neatribuite s-a derulat luni, pe 1 august. În total, au fost scoase la licitație 180 de locuri de parcare din Zona I.

Întrucât în 98 de situații s-a prezentat doar câte o persoană, locurile respective au fost adjudecate la prețul de pornire, respectiv 199 de lei pe an. Viceprimarul municipiului Constantin Liviu Toma spune că cei mai mulți ofertanți – 7 la număr – au râvnit un loc de parcare în sectorul Împărat Traian 66 – Al. Grivița 17, iar câștigătorul licitației va plăti 1300 lei/an.

„Cel mai mult s-a licitat pentru un loc de parcare în cartierul Stejari, mai exact pe strada Gheorghe Filipescu unde s-au înscris 5 persoane pentru un loc de parcare , care în final s-a adjudecat cu 5120 lei pe an”, a adăugat viceprimarul Constantin Liviu Toma.

Loc de parcare cu 199 lei

Potrivit acelorași surse, s-au înregistrat și 34 de absențe la ședința publică din rândul persoanelor care s-au înscris dar care fie nu au mai dorit să licitez, fie nu au mai reușit să ajungă la licitație. O situație deosebită a fost înregistrată pe strada Vâlcele, acolo unde s-au înscris inițial patru persoane pentru un loc de parcare, însă trei dintre acestea au lipsit de la licitație, așa că singura persoană prezentă și-a adjudecat locul dorit cu 199 lei, care a fost de altfel prețul de pornire.

„Întreaga ședință publică de licitație a durat 5 ore, de la ora 10 și până la ora 15. Pentru mine a fost prima licitație organizată de către Primăria Municipiului Botoșani la care particip. Având în vedere numărul mare de persoane care au participat la licitație, am propus în cadrul comisiei ca următoarele ședințe publice să se organizeze în zile diferite sau ore diferite pentru a reduce astfel timpul efectiv de așteptare până ce se intră în licitație pentru fiecare loc de parcare și în același timp să fie evitate situațiile în care în sala de așteptare să fie un număr mare de persoane”, a spus Constantin Liviu Toma.

În cursul licitației nu s-a înregistrat nici un eveniment deosebit, dar au fost câteva persoane care au reclamat unele locuri de parcare din cartierul în care locuiesc sunt ocupate de mașini deținute de cu totul alte persoane decât cele care au concesionat locurile de parcare în cauză.

„Membrii comisiei de licitație, din care fac și eu parte, i-am încurajat pe cei în cauză să prezinte în scris dacă cunosc astfel de situații urmând în continuare ca Serviciul Patrimoniu și Poliția Locală să efectueze verificările care se impun”, a adăugat viceprimarul Constantin Liviu Toma.

341 de locuri de parcare

În total, Primăria anunțase că vor fi scoase la licitație 341 de locuri de parcare, 219 de locuri pentru care taxă nu a mai fost achitată pe anul 2022, iar 122 de locuri din cele deținute de membrii aceleiași familii care, deși locuiau în același apartament, figurau cu două sau chiar trei locuri închiriate. Astfel, după ședința de luni 1 august, în care au fost scoase la licitație locurile din Zona 1, pe 19 august va urma ședința a doua în care vor fi scoase la licitație locurile din Zona 2.

Înscrierile se vor face în perioada 4 – 18 august. Această licitație vizează locurile rămase neadjudecate de pe B-dul Mihai Eminescu și străzile Sucevei, Pacea, M. Kogălniceanu, Viilor, Patriarh Teoctist Arăpașu (Zona ANL Bucovina), Maior Ignat, Petru Rareș. Potrivit reprezentanților primăriei, pot depune cereri de înscriere persoanele fizice care locuiesc în raza parcării, dețin autovehicul proprietate personală, în leasing sau preluat în comodat de la firme sau alte persoane fizice, și nu dețin alt loc de parcare sau garaj în zona respectivă.

Este permis doar un loc de parcare pentru un apartament. Licitația pentru fiecare loc va porni de la prețul minim de 199 de lei pe an, pentru persoane fizice. Durata de rezervare este până la 31 decembrie 2022, cu posibilitatea de prelungire, anual.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
7.6 ° C
7.8 °
6 °
93 %
2.2kmh
100 %
joi
8 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...