miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăLocal BTTragedie pe şosea! O familie din Botoşani distrusă de un accident cumplit...

Tragedie pe şosea! O familie din Botoşani distrusă de un accident cumplit în Bihor: un copil a fost proiectat prin parbriz, tatăl a murit şi el pe loc (video)

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 1 Oradea – Cluj-Napoca, între localitățile Urvind și Uileacu de Criș, județul Bihor, un autoturism cu numere de Botoşani s-a răsturnat pe suprafața de rulare. În urma accidentului șoferul și pasagerul dreapta au fost încarcerați, iar trei minori au fost proiectați pe carosabil. 

Accident mortal, joi după amiaza, în județul Bihor. Un bărbat și o fetiță de circa 10 ani au decedat, iar alte trei persoane – o femeie, o adolescentă și o fetiță – sunt rănite.

Copii aruncaţi pe asfalt

Pompierii din Bihor au furnizat câteva informații despre teribilul accident. „La ora 13.52, ISU BH a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 1, pe raza localității Uileacu de Criș, eveniment în care a fost implicat un autoturism în care se aflau cinci persoane (2 adulți și 3 copii)”, a transmis sergent major Alina Butaci, purtătoarea de cuvânt a instituției.

Ulterior, reprezentanta ISU a confirmat că este vorba despre o femeie, un bărbat și trei fete. Două minore de circa 10 ani şi o adolescentă de 17-18 ani.

Fără nicio şansă

Potrivit echipelor de intervenţie, pentru salvarea victimelor, la locul accidentului au fost mobilizate de urgență echipaje de pompieri militari din cadrul Stației de Pompieri Aleșd și Detașamentului 1 Oradea, cu o autospecială de descarcerare grea, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, autospeciala SMURD cu medic de urgență, un echipaj al SAJ și elicopterul SMURD. „Pompierii militari acționează pentru descarcerarea persoanelor rămase captive în autoturismul avariat”, a precizat inițial Alina Butaci.

Aceasta a revenit ulterior spunând că, din păcate, accidentul a fost unul mortal. Bărbatul de 48 de ani și o fetiță de circa 10 ani au decedat. Copila a fost pur şi simplu proiectată prin parbriz, decedând instantaneu.

Elicopter chemat la faţa locului

De asemenea, cealaltă fetiță de circa 10 ani este în stare gravă, „în cod roșu medical”, iar adolescenta este rănită ușor. O femeie (43 de ani) a suferit, la rându-i, leziuni, fiind în „cod galben medical”. „Copilul în cod roșu va fi preluat de elicopterul SMURD și transportat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Oradea”, a adăugat Alina Butaci.

În jurul orei 16, traficul în zonă pe DN1 continua să fie blocat, circulația autoturismelor de până la 7,5 tone fiind deviată pe drumurile județene.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.9 ° C
11.1 °
9.3 °
86 %
2.7kmh
100 %
mar
11 °
mie
11 °
joi
6 °
vin
11 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și se plâng oamenii că nu sunt parcări în oraș. Iată că sunt, dar nu știu ei să le identifice.

EDITORIAL

De ceva timp suntem efectiv striviți de campania electorală, iar cei care visează la un nou mandat nu au pierdut ocazia de a ieși...

EPIGRAMA ZILEI

Cazul e nemaipomenit Și m-a lăsat fără cuvinte : Primul din clasă la tocit Spun toți că-i ... brici la minte!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...