vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTIulian Rotariu a scris istorie în Norvegia. Canal Aventure a prezentat primele...

Iulian Rotariu a scris istorie în Norvegia. Canal Aventure a prezentat primele imagini din timpul cursei

Cursa Ultra Norway Race, organizată de cei de la Canal Aventure în perioada 22 – 24 iulie a.c. și câștigată de botoșăneanul Iulian Rotariu a intrat în istoria competițiilor de acest gen. Joi, pe 4 august a.c., organizatorii cursei au făcut un bilanț oficial al celor întâmplate și l-au remarcat încă o dată pe Iulian Rotariu.

„Cursa Ultra Norway este o aventură extrem de tehnică, iar condițiile meteorologice din acest an au făcut ca participanții să progreseze în mod deosebit. O ediție care să ne reamintească, dacă este cazul, că pentru a te angaja într-o astfel de provocare este esențial să fii foarte bine pregătit fizic, psihic și că respectarea regulilor de siguranță și buna stăpânire a echipamentelor obligatorii sunt esențiale. Mențiune specială pentru Iulian Rotariu care a câștigat evenimentul și a devenit PRIMUL CONCURENT CARE A CÂȘTIGAT CELE 5 ULTRAMARATOANE ale Roadsign Continental Challenge!”, au menționat organizatorii.

Provocare epică din cauza vremii

În același material postat pe site-ul competițiilor, cei de la Canal Aventure au arătat că Ultra Norway Race 2022 a fost o provocare epică din cauza vremii.

„Înainte de plecare, am luat decizia de a tăia o parte din itinerar pentru mai multă siguranță. În program – 112 km cu 6300 D+ și 6300 D-. Specificitatea acestui traseu în Alpii Lyngen – 80% din pistă. Pentru a se orienta, alergătorii trebuie să urmărească traseul pe GPS-ul lor și pe o hartă topografică. Din păcate, de la începutul până la sfârșitul cursei, condițiile meteo au fost proaste. Ploaia a făcut pământul alunecos și noroios, făcând progresul foarte dificil și lent.

Singur în față, Iulian a fost foarte puternic și a trecut linia de sosire în 23h38’00. În spate, trupurile au început să sufere foarte repede și doar 35% dintre participanți au ajuns la linia de sosire din Tromsø. Felicitări tuturor și mulțumim populației locale pentru sprijinul incredibil pe tot parcursul aventurii!”, au adăugat organizatorii.

Cursă condusă de Iulian Rotariu

Tot joi, Canal Aventure a postat pe site primele imagini din timpul cursei, dar și rezultatele finale ale întrecerii. Astfel, Iulian Rotariu a s-a dovedit a fi un lider autoritar, el conducând cursa de la început și până la sfârșit, reușind un timp uimitor – 23 de ore și 38 de minute, aici fiind incluse și cele două ore de penalitate întrucât nu a alergat în tandem.

În timp real, însă, Iulian Rotariu a reușit un timp fabulos de numai 21 de ore și 38 de minute, el ajungând la finish cu nouă ore și un sfert înaintea britanicilor Ian Malcolm și Jonathan Hall, care s-au clasat pe locul 2. De fapt, cursa a fost terminată numai de cinci persoane, ceilalți care au ajuns la finish fiind francezii Sebastian Millerioux și Remi Deloche, care au încheiat cursa cu 10 ore și 39 de minute în urma lui Iulian Rotariu.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...