spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTOperațiune de proporții în județ. Mai mulți transportatori au rămas fără marfă

Operațiune de proporții în județ. Mai mulți transportatori au rămas fără marfă

Zeci de polițiști botoșăneni au fost angranați, joi, 4 august a.c., într-o acțiune de amploare organizată în județ și care a vizat prevenirea faptelor ilegale în domeniul silvic. Acțiunea s-a desfășurat la nivel național, urmărindu-se respectarea normelor legale în domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.

La operațiune au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigarea criminalității economice, transporturi care au acționat împreună cu jandarmi, polițisti de frontieră dar și reprezentanți ai Gărzii Forestiere și Ocoalelor Silvice.

„În cadrul acțiunilor, au fost verificate 219 mijloace de transport, au fost executate 87 de controale, au fost constatate 3 infracțiuni, iar în urma neregulilor identificate au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 90.061 lei, iar în urma controalelor efectuate a fost confiscată cantitatea de aproximativ 223,18 metri cubi de material lemnos”, a arătat subinspectorul de poliție Cosmin Horobeț, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani.

Lemne confiscate de autorităţi

În timpul opreațiunii, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul județean DJ 291 în localitatea Bucecea, o autoutilitară condusă de un bărbat de 32 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul nu deține nici un document specific de transport pentru materialul lemnos, acesta fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 lei conform Legii 171/2010 iar materialul lemnos a fost confiscat.

Tot joi, în timp ce acționau pe drumul național DN 29 C în localitatea Bucecea, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 32 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos. „În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul nu deține nici un document specific de transport pentru materialul lemnos, acesta fiind sancționat contravențional cu avertisment în conform Legii 171/2010 iar materialul lemnos a fost confiscat”, adăugat subinspectorul de poliție Cosmin Horobeț.

La scurt timp, și polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dorohoi au oprit pentru control, pe drumul național DN 29 A, o autoutilitară condusă de un bărbat de 52 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul nu deține documente specifice de transport pentru întreaga cantitate de materialul lemnos transportată, acesta fiind sancționat contravențional cu avertisment în conform Legii 171/2010 iar materialul lemnos pentru care conducătorul nu deținea documente, a fost confiscat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.7 ° C
12.8 °
11.6 °
93 %
1.7kmh
56 %
joi
17 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...