spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTSute de români donează pentru cetăţenii şi soldaţii din Ucraina

Sute de români donează pentru cetăţenii şi soldaţii din Ucraina

Apelul umanitar al jurnalistului şi activistului braşovean Radu Hossu, care a solicitat donaţii pentru dotarea Gărzii Civile Teritoriale, care luptă împotriva forţelor invadatoare ruse în zona Sloviansk, Donbas, unde păstrează legătura cu Andrei, un soldat ucrainean de origine română, a avut efectul scontat.

În urma apelului care a fost preluat şi de „Monitorul de Botoşani”, Radu Hossu a informat ieri că, pe lângă rezumatul ostilităţilor de pe front, are şi veşti bune. „Apelul meu este unul de succes. Peste 36.000 euro (!!!) s-au strâns în total, de când am anunțat că îmi doresc să-l ajut pe Andrei. Peste 30.000 euro s-au strâns doar în 4 zile (1, 2, 3 și 4 august). Vă mulțumesc tuturor!”, şi-a început mesajul de mulţumire Radu Hossu.

Sute de donaţii pentru soldaţi 

Până joi au fost nu mai puţin de 533 de donaţii, iar sumele strânse vor permite atât ajutarea soldaţilor care luptă pentru libertatea Ucrainei, cât şi a civililor din zonele cele mai fierbinţi, unde este tot mai greu de găsit apă sau alimente, iar de medicamente uzuale nici nu mai poate fi vorba.

„Asta mi-a oferit posibilitatea să cumpăr nu doar partea tactică și de securitate (căști kevlar, veste antiglonţ și plăci ceramice de protecție oferite la un discount considerabil de Warzoneshop.ro), ci și o dronă de recunoaștere pentru colegii lui Andrei, echipament medical pentru prim ajutor și evident mașina 4×4, care este un Suzuki Vitara etc. Da, voi cumpăra și mâncare pentru pisici și câini!

Îi mulțumesc domnului Andrii Dublian, de pe lângă Ambasada Ukrainei în România pentru tot ajutorul acordat și abia aștept să ne întâlnim săptămâna viitoare pentru a pune la punct toate detaliile transportului care va avea loc la începutul lui septembrie, o dată cu plecarea mea.

Mai vreau să-i mulțumesc și doamnei ministru Ioana Mihăilă, fostul Ministru al Sănătății, care mă va ajuta cu achiziționarea medicamentelor necesare civililor și trupelor de apărare din zona Donbas, acolo unde le voi transporta. Fiecare contribuție de a voastră, fie că este de 50 de lei sau de 5.000 de lei, va schimba viața unor oameni în zona de război. De exemplu, am reușit ieri mulțumită lui Daniel Ovidiu de la Phoenix Medical să achiziționez 4 generatoare pe benzină care pot oferi curent mai multor case. De ce pe benzină? Pentru că în Ucraina motorina este pentru armată și e penurie.

Mii de oameni vor avea medicamentele de bază atât de necesare, de care Andrei mi-a spus că e nevoie mare. Noi nu ne putem imagina cum e să te doară tare măseaua și să nu poți lua un nurofen. Însă în acest moment în toată zona Donbas, farmaciile sunt închise, iar puținele medicamente rămase sunt folosite în spitale, evident. Astfel, mii și mii de oameni din toată acea zonă sunt în acest risc de a avea probleme medicale și să nu poată fi tratați cu ajutorul medicamentelor de bază. Cu ajutorul doamnei Ministru sau a lui Daniel, cu siguranță vom găsi cele mai bune oferte, iar cu ajutorul donațiilor voastre  ne asigura că vom putea ajuta un număr cât mai mare de civili.

Așadar, vă mulțumesc tuturor, pe data de 14 august voi încheia această campanie umanitară, pentru a-mi oferi timp să mă organizez în restul timpului. Atunci voi scoate și raportul final, pentru o transparență totală.

Până atunci, probabil se va ajunge la o sumă și mai mare, o sumă care va face această campanie una dintre cele mai mari campanii organizate «pe persoană fizică» de către persoane fizice, care ne va permite să ajutăm și mai mulți oameni fie ei militari ucraineni sau civili, dar și mai multe animăluțe rămase fără stăpâni.

Felicitări

și sincere mulțumiri tuturor care vă implicați de la un like, la o distribuire la oferirea de discounturi pentru produsele necesare, la donația de 25 de lei sau 10.000. Mă înclin. Continuați să o faceți! Slava Ukraini!”, a scris jurnalistul şi activistul Radu Hossu.

Relatări încă de la începutul războiului

Radu Hossu postează pe pagina sa de facebook rezumate de noapte care s-au dovedit unele dintre cele mai fidele relatări şi analize despre situaţia de pe frontul din Ucraina. El şi-a început relatările de la începutul războiului din Ucraina, din a doua zi practic (de pe 26 februarie).

Sursele jurnalistului şi activistului braşovean sunt verificate şi şi-au dovedit seriozitatea în timp, cum ar fi Institutul pentru Studiul Războiului, cetăţenii ucraineni refugiaţi şi rudele lor rămase în ţară, sau chiar militarii care luptă pe front.

Jurnalistul analizează inclusiv informaţiile postate de ruşi, cântăreşte ambele versiuni, ce spun analiştii militari, soldaţii de pe front (cum ar fi renumitul american James Vasquez care luptă de partea ucrainenilor şi a văzut cu ochii lui ororile de la Irpin), iar apoi analizează ce trend se conturează şi care este adevărul, aceasta fiind metoda prin care, în timp, şi-a selectat sursele de încredere.

CUM SE POT FACE DONAŢII

Variante donații: 1. Varianta IBAN: Transfer de Lei din Romania: IBAN: RO89 BREL 0005 5067 7555 0100, Beneficiar: Radu Hossu, Banca: Revolut

-Transfer de Lei din exteriorul României: IBAN: LT05 3250 0087 1322 0725, BIC: REVOLT21, Beneficiar: Radu Hossu, Banca: Revolut (Unde vedeți IBAN-ul de Lituania, este datorită Revolut, căci așa e Banca, însă contribuția ajunge la mine)

-Transfer de Euro din Romania sau din exterior: IBAN: LT05 3250 0087 1322 0725, BIC: REVOLT21, Beneficiar: Radu Hossu

  1. Varianta Revolut direct din Revolutul dumneavoastră personal:
  2. Accesați link-ul https://revolut.me/raduhossu

În cazul în care primiți o eroare, urmați varianta B.

  1. În cazul în care transferul se face din SUA sau alte țări externe UE, este nevoie să-mi adăugați numărul de telefon. Pentru astă vă rog să-mi scrieți în privat, din motive de securitate personală, nu o să pun numărul public aici, ci doar în privat.
Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
15.6 ° C
17 °
15 °
48 %
2.5kmh
46 %
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...