marți, august 9, 2022
AcasăLocalBotoșani survolat de un avion de spionaj (video)

Botoșani survolat de un avion de spionaj (video)

Întreaga după-amiază de vineri, județul Botoșani, chiar și municipiul reședință, a fost survolat de un avion de spionaj, Rivet Joint.

Potrivit blogului nwradu.ro, Boeing RC-135W Rivet Joint este un avion mare de spionaj electronic. Conform datelor oferite la Flightradar24, avionul a decolat vineri la amiază de la baza aeriană Waddington, din Anglia. Acesta a survolat, timp de aproape patru ore, spațiul aerian dintre Botosani și Galați, adică toată frontiera cu Republica Moldova. În total, avionul Aviației Regale a stat în aer mai bine de nouă ore.

Așa cum arată informațiile Royal Air Force, avionul are peste 50 de ani și este construit pe platforma Boeing 707. Indicativul W arată însă că are un pachet modern de senzori, fiind upgradat în ultimii 10 ani conform site-ului oficial. Are rol de SIGINT, Signals Intelligence, adică spionaj electronic. Detectează transmisiuni radio și probabil alte emisii electromagnetice ale rușilor, calculând și monitorizând astfel poziția lor. Are un echipaj de 30 de oameni, din care 5 pentru pilotaj și restul operatori ai echipamentelor de comunicații și spionaj.

Site-ul oficial al Royal Air Force spune că avionul are o autonomie de zbor de 6.500 km, că poate zbura la 15.000 de metri altitudine, cu vreo 5-6.000 mai sus decât avioanele comerciale. În timpul zborului de vineri pe deasupra Botoșaniului, acesta a zburat la 10-11.000 de metri cu o viteză de 800 km/h.

Baza aeriană de la Waddington este situată în Lincolnshire, Anglia. Este considerată a fi una dintre cele mai aglomerate baze de supraveghere, recunoaștere și spionaj aerian al Aviației Regale.

Conform datelor oficiale, avioanele de spionaj și război electronic, dar şi cisternele aeriene, sunt o prezență constantă deasupra județului, de la începutul conflictului din Ucraina.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.4 ° C
20.6 °
18.9 °
78 %
3.9kmh
99 %
mar
20 °
mie
18 °
joi
26 °
vin
30 °
sâm
30 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Măcar pe Arafat au reușit să îl decontamineze.

EDITORIAL

Mai e ceva timp până la următorul set de alegeri - și încă ce alegeri; că va fi set complet - astfel că pentru...

EPIGRAMA ZILEI

La mijloc de codru des Toate păsările ies Deci acolo mergi bădică De vrei să vezi păsărică... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...